Single Blog

Halvlek eller ett nytt kapitel?

Halvlek

Kommer du ihåg nyårsafton? Var du en av dem som satte mål för framtiden avgav nyårslöften eller var du en av de som hoppades att 2016 är året då det förhoppningsvis blir en förändring av något slag. Vad som helst bara något händer! Det kanske inte var på nyårsafton du bestämde dig, men jag gissar att du har något mål du jobbar mot eller en dröm du längtar efter. Nyårsafton ligger drygt sex månader bakom oss, sommaren är här och kanske är det läge för en sammanfattning av vad året hittills har resulterat i.  Hur långt har du kommit på vägen mot ditt mål, din dröm? Kvarstår målet eller har det förändrats under resans gång?

Ett nytt kapitel

Nyss fylldes vårt land av glada studenter och årskurs nior som kunde bocka av sina första 10 år av skola. Båda dessa kategorier står inför ett helt nytt kapitel i livet. Nya val har gjorts och  nya val ska göras. Nya utmaningar ska bemästras. Det är en ny förväntan som ligger i luften. Kan du känna samma förväntan nu när du klivit in i del två av 2016? Jag hoppas det! Förväntan höjer motivationen, det leder framåt och du kan få en extra knuff att fortsätta mot ditt mål. Vad var det som motiverade dig från början? Vad var det som fick dig att börja längta och sätta ett mål. Kommer du ihåg förväntan som fyllde dig? Ta dig tid att känna detta igen, och igen, och igen. Utan känsla minskar kraften och värsta fall försvinner den helt.

Så hur ser din morgondag ut? Vad ska du göra i morgon som du hittills låtit vänta med? Vad vill du bocka av när söndagen kommer, vad vill du vara extra stolt över att ha genomfört? Sex månader, ett halvt år, går fort. Låt inte dagarna bara lösa av varandra. Är detta halvlek eller ska du inleda ett helt nytt kapitel i ditt liv?

sofia-signatur-1

 

Comments (0)

Post a Comment