Single Blog

Har du blivit lite mossig?

mossa

Hur många stenar har du i fickan?

Tänk tillbaka i livet, från att du var barn och hela världen öppnade sin famn för dig. Var du nyfiken, provade du nya saker? Tog du vara på möjligheter som presenterades för dig, även om du inte visste att det var möjligheter? Fungerar du på samma sätt idag? Om ja – grattis! Jag upplever själv att jag blivit lite mossig. Att enkelheten får styra mitt liv mer än vad jag egentligen önskar. Jag stannar allt för sällan upp. Plockar inte glittrande stenar eller smutsiga kapsyler från gatan. Mina fickor är istället fyllda med kvitton och gamla inköpslistor (och faktiskt, en sten).

Vad gör du mängsöed dina dagar? Hur många möjligheter serveras dig som du inte tittar närmare på, eller kanske ens lägger märke till? Är du öppen för att prova nya saker, gå nya vägar? Det behöver inte vara så avancerat som att byta jobb eller sälja huset och flytta ut i en husvagn (även om det garanterat skulle ge förändring i ditt liv). Det kanske faktiskt kan vara så enkelt som att ta beslutet att gör något nytt varje månad, vecka eller dag?

När gjorde du senast något som du aldrig tidigare gjort? Jag slår vad om att det i din barndom hände oftare än nu. För att börja kan det räcka med att prova en helt ny maträtt, ta en ny väg till jobbet, prova en ny författare, testa en ny träningsform eller vad som nu kan passa dig. Vågar du utmana dig? Gör något du tycker är lite jobbigt, utmanande eller kanske till och med otäckt (dock inte med fara för ditt liv!) men som du växer av och kan känna dig stolt över att ha gjort. Du kan inte med säkerhet veta vad som väntar bakom nästa hörn om du inte tar chansen och ser efter.

Livet som ett äventyr!

Vi gör val varje dag, ofta utan att vi ens tänker på det. Det gäller att öppna ögonen och göra valen med större omsorg och kanske med tydligt syfte att utvecklas. Våga prova nytt och göra saker som ligger utanför din trygghetszon. Utmana dig själv och andra. Varför inte, för att krydda ditt nya jag lite mer, be personer i din närhet att utmana dig på olika (gärna oväntade) sätt. Eller varför inte vara den som utmanar? Ifrågasätt (på ett positivt sätt) mer och  be dina nära om ”tjänster” eller dela ut små uppdrag.

Du föddes till ett äventyr, låt livet fortsätta vara ett äventyr varje dag. Vakna och känn förväntan för vad dagen har att erbjuda och vad du kommer att erbjuda världen. Lev nyfiken och uppmärksam i ett äventyr varje dag.

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment