Single Blog

Resan har startat

Resan har redan startat. Du kan inte välja att inte fortsätta framåt men du kan välja  hur och i vilken riktning. De bevingade orden från katten i Alice i underlandet som påtalar att det inte spelar någon roll vilken väg du tar om du ändå inte vet vart du är på väg får leda in i mina tankar för dagen.

På resande fot

Du är på väg framåt, oavsett om du vill eller inte leder dig livet fortsatt framåt. Vill du vara med och styra över vilka mellanlandningar du ska göra och vilket slutmål som väntar? Eller vill du kanske bara åka med och se vilka överraskningar som väntar på vägen? Jag föredrar det första, jag vill välja min slutdestination. Jag vet att fler med mig vill styra över livet och jag vet att många fastnar på vägen.

En utmaning är att faktiskt se över och formulera (tydligt och klart) vad det är en vill. Andra uttrycker, på frågan var de vill landa, att de inte ser hur de ska ta sig fram. En tredje variant uppger klart och tydligt vad de vill och har sedan ingen aning om varför de vill det – och då blir de osäkra på om de verkligen vill just det (och vi är tillbaka på ruta ett). Ytterligare en utmaning verkar ligga i rädslan att välja utifrån allt som då väljs bort och chanser som kanske försvinner.

Packning

När du ska på sol- och badsemester gissar jag att du packar annorlunda än när du ska på en shoppingweekend. Saken är den att du packar efter att du valt resmål. Precis samma sak gäller när du sätter dina mål. Bestäm vart du vill så får du fixa packning av det du behöver ha med efter att resan är bokad.

Även om du beslutar dig för vart du vill så kan du vara säker på att du får ändra dig, på vägen eller när du kommit fram. Det är helt upp till dig. Du kan också bestämma vart du vill ha ditt slutmål och därefter se vilka stopp du vill göra på vägen. För de som vet vart de vill men inte vet varför är det kanske viktigast att titta närmare på den (kanske) önskade destinationen och fundera över vad den kan ge. Vad får du ut av att resa just dit? Uppfyller du dina kärnvärden genom att landa  där?

Resesällskap

Oavsett vart du är på väg se till att välja ditt resesällskap. Speciellt om du ska på långtur så som livet. Dela din tid och dina erfarenheter på ett sätt, och med personer, som ger dig energi. Människor och aktiviteter som sårar dig, gör dig trött, arg eller på annat sätt försvagar dig behöver du inte ta med dig.

Min förkärlek till tecknad film få smyga sig in här också. För Koda i Björnbröder säger det så bra: Bästa platsen är när jag är där! Så säg till alla att du är på väg. Det ger extra kraft i motorn oavsett val av färdmedel.

Comments (0)

Post a Comment