Single Blog

Tanke och känsla

Människor stressar fram för att hinna klart med alla julklappar och all mat som ska dukas fram på borden på måndag. Inte många ger sig tid att stanna upp och reflektera den här tiden på året. Även om det just nu kanske är viktigare än någonsin. Har du koll på hur det ser ut hos dig, är tanke och känsla i synk?

Vi vet att tanke och känsla är ett, styrs och påverkas av varandra. Det jag nu ser hända bland många människor är att de blir en miss-match mellan dessa. Det verkar som att tanken på ”den perfekta” julen går i klinch med känslan av att inte räcka till, inte hinna med.

Jag har själv ett sådant dilemma.  Ett fenomen som jag inte kan beskriva som något annat än en krock mellan tanke och känsla. Just detta är inte kopplat till julen, även om jag har använt mig av julen som undanflykt. Jag ska försöka förklara.

Frågan är

Det finns en sak jag vill. Det är få saker jag vill så mycket. När jag får göra detta är det som att jag lever i ett flow. Livet är på topp och jag mår mer än fantastiskt bra. För att jag ska få detta behöver jag dock göra något jag inte vill, något jag är så grymt obekväm med att hälften vore nog. (Ser du kopplingen mellan detta och att fira en lugn jul, först efter att ha genomlidit julrushen?)

Frågan är således hur vi gör för att synka tanke-känsla. Ja det handlar om att byta eller bryta. När jag ska börja göra det jag inte vill (verkligen inte) för att ta mig till det jag vill, behöver jag se bortom. När vi ska ta oss igenom julrushen för att komma till den njutningsfulla julefriden behöver vi hitta dit, nu.

Den känsla jag så tillfullo njuter av när jag får göra det jag vill, det är den jag ska ta fram för att ta mig dit. Hittar jag den känslan är det inte längre lika motigt att göra det jag inte vill. Med rätt känsla kan det till och med vara så att jag vill, och då får jag dubbel njutning.

Så vilken känsla är det du jagar efter nu före jul?  Ge dig själv några minuter att ta reda på det. Sedan ger du dig ytterligare några minuter att fylla kroppen med just den känslan innan du ger dig ut igen. Och härifrån kan du passa på att smitta andra med din härliga känsla. Ge kassörskan ett extra leende och ett större tack. Håll upp dörren åt någon eller bara bjud på dig själv och din härlighet.

 

Comments (0)

Post a Comment