Single Blog

Komma till skott

Fotbolls-VM på tv´n och regn utanför huset. En ganska bra combo kan tyckas. Efter en dag som idag, fylld av spännande möten och utmaningar, får det mig också att tänka på hur lätt det är för vissa människor att komma till skott. Medans andra kastar sig mot marken, faller pladask vid minsta motstånd.

Offer

Vem du är och hur du kommer fram i livet sitter till störst del i ditt huvud. Vill du ha svar så är det bara att ställa rätt frågor. Jag förutsätter att alla människor önskar sig välmående, lycka och framgång i så hög grad det är möjligt. Alla har vi hinder, om vi letar, alla har vi också förutsättningar att lyckas. Allt beror på hur vi tittar och vad vi lägger fokus på. Så många före oss har bevisat att allt är möjligt. Idag har varit en sån där dag där alla jag mött vill framåt och vågar rikta skott mot mål. Samtidigt vet jag att det finns andra spelare där ute också. Människor som av olika anledningar gör sig själva till offer och lägger sig platta i en närkamp med motståndaren. Vad är det som gör skillnaden?

Övertygelser och rädslor

Jag tror som sagt att alla önskar sig framgång på något sätt. Det som troligen gör att en del inte kommer till skott är rädslor och övertygelser om att hindren är för stora, för svåra. Att motståndarna är så starka att det är lättare att lägga sig och hoppas att domaren delar ut en straff till min fördel. Frågan är bara hur stor fördelen är i slutänden. En spännande del med mitt jobb är att hjälpa människor att sticka hål på sina övertygelser. Det är så häftigt att få vara med och se hur en del människor reser sig, lägger upp bollen på straffpunkten och bara köttar på. Där ser jag tydligt skillnaden mellan de personer som ser till att komma till skott och de som lägger sig platt. Den förstnämnda gruppen vågar utmana sina övertygelser och trotsa sina rädslor.

Ännu häftigare är det så klart att få vara med hela vägen. Att få vara med och pusha och hejapå (ställa frågor, utmana och kolla att skona är knutna). Att vara supportern som fått stå på läktaren under hela mästerskapet. Hålla för ögonen ibland och hurra i nästa stund. Att få vara med och jubla när bollen glider in i mååååål.

Vill du göra fler mål i livet? Vill du komma till skott så hör av dig så kan jag bli din supporter.

Comments (0)

Post a Comment