Single Blog

Tankemönster

Har du funderat på hur du ser på världen, vardagen och hur du förhåller dig till alla de situationer du befinner dig i varje dag? Har du tänkt på hur du tänker och varför du tänker just så? Troligen inte. Majoriteten av oss tänker på rutin. En rutin och ett tankemönster vi skapat och byggt upp sedan barnsben.

Tankemönster

Högst upp på vårt tanketorn står vi nu och tar oss an nya aktiviteter, möter nya och gamla situationen med tidigare befästa tankar. Vi har skapat våra egna sanningar. Vi vet med säkerhet att den enes sanning inte är sannare än den andres och var verkligheten ligger kanske inte är upp till oss att ta reda på. Men tänk om det är så att en annan sanning skulle ge dig ett bättre liv.

Tänk om du, på toppen av dina broderade tankemönster har skapat dig begränsande övertygelser. Tankar och sanningar som hindrar dig från att nå framgång. Hindrar dig från att nå de mål du önskar eller kanske till och med hindrar dig från att önska.

En tanke är en tanke

De tankar du har är inget annat än tankar. Tanken göds av den känsla som är kopplad till den. Kalla dem positiva eller negativa om du vill, alla tankar är bra då de ger dig en möjlighet att reflektera över varför. Du kan välja att följa dem eller låta dem resa vidare utan ditt fokus.

Känslan som göder tanken kommer i sin tur från allt som varit, eller som du tror har varit, som du minns det. Tittar vi närmare på den fantastiska funktion som hjärnan har att spara uppgifter åt oss upptäcker vi dessvärre att det finns vissa brister. Hjärnan tar till sig de delar den hinner med och har förmåga till (ditt fokus har stor betydelse här). Tar dessa dela och bygger ihop en hel historia. Det saknas alltid delar men hjärnan vill servera dig en hel historia och fyller på luckorna med det den tycker passar.

Som om

Tänk om du skulle kunna berätta en bättre historia. En historia som bättre kommer att hjälpa dig att må och fungera bättre. Hur skulle ditt liv se ut om du skapade din egen historia. Levde och agerade ”som om” allt var precis som du önskade. Kanske är du jättetrött efter orolig natt men du agerar ”som om” du var pigg och fylld av energi. Kanske är du nervös inför dagens möte men du agerar ”som om” du är lugn som en filbunke. Vi kan alltid välja hur vi vill agera men valen grundar sig i tanken och vi tänker på rutin. Så väljer du att agera som vanligt, av vana, eller väljer du att agera ”som om” du kunde välja.

Tack

I går, onsdag 7/2, var det tankens dag och jag hade en ovanligt trevlig lunch. Global Living serverade mig och mina gäster soppa och hälsobröd. Jag hoppas att ni som närvarade hade en tänkvärd lunch och att ni idag levt mer i er ”som om” värld. Tack för att ni kom!

 

Comments (0)

Post a Comment