Single Blog

Lokalsinne

De av er som känner mig ligger troligen dubbelvikta av skratt efter att ha läst rubriken på veckans inlägg. Jag säger bara, skrattar bäst som skrattar sist. Jag har kloka ord att förmedla även denna vecka och JA, du kommer att hålla med om att lokalsinne är min starka sida.

Var har du varit?

Tänk dig att du just är hemkommen från en resa. Två veckor där njutning stått i centrum. Du har kanske varit på en plats där du ätit gott, värmt dig i solen och svalkat dig i havet. Det minnet sitter kvar i hjärta och själ länge. Är det viktigt att veta var du har varit? Eller är det viktigare att tiden där var alldeles underbar?

Tänk dig att du kommer tillbaka från en resa där allt gått fel. Förutom att maten smakade dåligt så blev du också sjuk av den. Du har varit instängd på ett sunkigt hotellrum med usel service under två veckor. Är det viktigt att veta var du varit?

Vart ska du?

För mig är svaret på ovanstående frågor nej. Det är inte viktigt var du har varit, var du kommer ifrån. Det viktiga är vart du är på väg och hur du ska ta dig dit. Vill du opponera dig mot detta kan jag köpa ett argument. Det kan vara bra att veta var du varit för att kunna åka tillbaka eller för att inte riskera att hamna på samma ställe igen.

Precis samma principer gäller i livet i stort. Din bakgrund och var du kommer ifrån är inte viktigt. Det är vart du är på väg och hur du ska ta dig dit som spelar roll. Det enda du ska använda från det förflutna är de egenskaper och styrkor som du kan komma att behöva på din fortsatta resa.

Låt längtan styra dig

När du väl bokat den där resan du drömt om så kommer också känslan att växa. Längtan blir större och gång på gång drömmer du dig iväg till den dagen då du är på plats. Det blir lite samma sak, det är vart du är på väg som är viktigt. Du planerar, packar och förbereder dig på vad som komma skall.  Precis som när du sätter mål. Har du ett mål som verkligen lockar så dras du automatiskt dit i tanken och dina handlingar kommer, medvetet och omedvetet, att styra dig i rätt riktning.

Lokalsinne

Jag kanske inte alltid vet namnet på de platser jag varit på. I ärlighetens namn kanske jag inte alltid vet namnet på alla platser jag ska till heller. Jag använder de resurser jag behöver för att ändå komma dit jag ska när jag ska dit. Det viktigaste är ändå att jag kommer fram och att jag når mitt mål.

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment