Single Blog

Mot nya äventyr

Nu står jag inför ett nytt avstamp i livet. På väg mot nya mål, nya utmaningar och nya äventyr. Det är spännande och lite pirrigt att kasta sig ut i det något mer osäkra. Samtidigt lite vemodigt att lämna det som varit.

Våga

Hur ofta ger du dig chansen att testa dina vingar. Prova nya saker och lämna det invanda och säkra för något du längtar till. Jag tror att vi generellt gör detta allt för sällan, troligen då det är bekvämt att vila i tryggheten av det vi kan.  Jag har lärt mig så mycket det senaste året. Mycket som jag kommer att ha stor nytta av i det som nu väntar mig. Mycket som jag kommer att ha vinning av för resten av livet.

Mål

För ca ett år sedan satte jag ett mål. Formulerat av drömmar jag haft under en längre tid. Tydligt formulerat med inkluderade delmål och tidsangivelser i en strukturerad handlingsplan. Efter detta gjorde jag inte mycket, inte som det känns i alla fall. Alla delmål är inte uppfyllda precis så som de var formulerade i min handlingsplan. Ändå står jag nu här och ska bara avsluta det gamla innan jag om några dagar kliver in i det nya. Det är som att allt serverats mig utifrån det jag formulerat i min handlingsplan, utan att jag behövt jaga och aktivt jobba för det. Kanske är det bara en känsla, kanske har jag jobbat mer för detta än jag tror. Det har mindre betydelse för nu är jag här.

Målgång

Även om jag nått dit jag ville är jag inte i mål. Nu flyttas målgången framåt, på samma bana men längre fram. Jag har ingen jag tävlar mot så jag kan ta det i min egen takt och jag ska sätta mig ner och rita upp, tydligt och klart, hur det ser ut vid nästa stopp. Viktigast är att förutsätta framgång. Jag kan aldrig misslyckas. Går det inte raka vägen ska jag njuta av varje insikt på min omväg.

Nya äventyr

Vi står snart inför ännu ett årsskifte. Planerar du att avlägga nyårslöften vill jag tipsa dig om att planera för detta. Ge dig själv tiden att välja varsamt, utifrån dina värden och önskningar. Välj ett mål (ett löfte) som leder dig mot vad som tidigare varit önskningar. Gör en handlingsplan och låt det hända. Förutsätt framgång och dra nytta av dina omvägar mot målet.

Slutligen några ord till er (utöver min familj) som förgyllt mina dagar det senaste året. Tack för alla glada skratt, alla tokiga idéer och alla djupa samtal. Tack för allt ni delat och allt ni tagit emot. Ni gör stor skillnad varje dag i ett arbete som kanske inte alltid resulterar i tacksamhet. Jag ser fram emot att dela min kommande resa med er, även om vissa av er är på väg mot era egna nya äventyr. Jorden är inte stor och landet lagom är precis lagom för fortsatt kontakt 🙂

 

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment