Single Blog

På resande fot

När bilen kräver kärlek och behöver komma iväg på behandling blir det till att ta sig till jobbet med kollektivtrafik. Stationen är en fantastisk plats myllrande av människor. Alla på väg, alla på resande fot.

Det som slagit mig dessa dagar är två saker. För det första, och detta är tragiskt, inte många av dessa människor ser glada ut. Ingen verkar titta upp för att se sig omkring. De rör sig från punkt A till punkt B och däremellan, noll. För det andra, är det inte just detta som är livet? Vi ska ta oss från A till B.

Köp biljett

Denna resa som är livet blir lättare om vi känner till vilka stationer och hållplatser vi ska passera och var vi ska kliva av för ett byte. Vi behöver veta vart vi ska för att inte bli sittande på stationen. Olika sträckor tar olika lång tid och i vissa fall kan bytena kännas som evighetslånga. Då gäller det att hålla fokus på slutstationen för att inte välja att vända tillbaka hem. Det är ju så enkelt som Nalle Puh säger:”Om du inte vet vart du ska är det ingen idé att du skyndar dig. Du vet ändå inte när du är framme” 

Titta ut genom fönstret

Är det inte en sanning att resan är målet? Om målet vore målet skulle det ju vara slut när vi väl är framme, är det så det ska vara? Nej vi är nog skapta för att hela tiden vara på väg, framåt, mot nästa mål. Egentligen är väl våra mål stationer vi stannar till vid på vår resa som är livet. Oavsett kan resan mellan målen vara tidskrävande och kämpiga och bör förgyllas med guldkant. Så vad gör vi för att inte bara fördriva tiden på vägen mot målet? Vad gör du för att njuta av resan på väg mot nästa hållplats eller slutstation? Jag tror på att göra något varje dag som ger extra glädje, energi eller lycka. Vad det är för dig kan bara du själv svara på.

 

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment