Ledarnavet – ledarskapsutbildning & nätverk

Bli en bättre ledare som både uppnår goda resultat och upplever balans och mening, privat såväl som i arbetslivet. Ledarskapsprogrammet Ledarnavet ger dig förståelse och verktyg du kommer att ha nytta av i hela livet.

Ledarskapsutveckling i grupp – plus individuell ledarcoaching

Ledarnavet kombinerar ledarskapsutbildning och coaching i grupp med individuell coaching. Här får du möjlighet att bygga nätverk och lära av andra ledare, samtidigt som du får individuellt riktad coaching utifrån dina specifika mål och förutsättningar.

Vem ska gå Ledarnavet?

Ledarnavet passar både dig som är ny som ledare och dig som är erfaren men vill utvecklas i takt med att förutsättningarna i arbetslivet förändras. Vi välkomnar blandade perspektiv och erfarenheter eftersom de ger extra dynamik till gruppträffarna.

Utbildningsinnehåll och omfattning

Ledarnavet innehåller:

  • 7 gruppträffar på 4 timmar
  • 7 individuella coaching-sessioner på 1-1,5 timmar

Varje gruppträff har ett tema som steg för steg hjälper dig utvecklas som person och ledare:

  • Självbild. För att utvecklas som ledare behöver du förstå din egen personlighet och hur den skiljer sig från andras. Din personlighet påverkar din ledarstil och hur andra uppfattar dig som chef. Med ökad förståelse för detta blir det lättare för dig att kommunicera och leda på ett sätt som ger de resultat du vill ha.
  • Attityd och känsla. Uthålliga och trygga ledare har en attityd som gör det lättare för dem att tackla motgångar samtidigt som de har nära till skratt och glädje. I det här avsnittet får du lära dig hur du hittar förhållningssätt som långsiktigt gör dig starkare och gladare och mindre beroende av yttre omständigheter för ett bra mående.
  • Att kunna kommunicera målsättningar och vad du vill få gjort är nyckeln till ett framgångsrikt ledarskap. Missförstånd kostar nästan alltid både tid och pengar och är frustrerande både för dig och för dina anställda. Kommunikation som skapar förståelse är motsatsen till detta och skapar arbetsglädje och goda resultat.
  • Arbetsmiljö. Som chef och ledare kan du skapa en hälsosam och positiv psykosocial arbetsmiljö genom god kommunikation som skapar förståelse och samtidigt tydliga förväntningar på dina medarbetare. Medarbetare som vet vad som gäller och varför mår bättre och presterar bättre.
  • Målbild. I det här avsnittet går vi igenom och gör din egen målbild tydlig innan vi tittar på dina vanor och invanda beteenden för att se vilka av dem som ger dig styrfart och vilka som kanske jobbar emot dig och behöver förändras.
  • Bra möten. Det är din roll som ledare att etablera en god möteskultur där de möten som genomförs ger önskad effekt. Vi går igenom hur du skapar givande och effektiva möten utifrån olika faktorer som gruppdynamik, förhållningssätt och deltagarnas målbilder.

Gruppträffarna följs upp med individuell coaching med fullt fokus på dig och ditt ledarskap i förhållande till dina särskilda förutsättningar och personliga mål.

 

Kunskapsmål

Efter genomförd utbildning kommer du att ha en djupare förståelse för dig själv och ditt ledarskap i förhållande till andra. Du kommer att ha tillgång till verktyg som hjälper dig till ett konstruktivt självledarskap som gör dig till en mer effektiv och balanserad ledare som oftare upplever tillfredställelse i arbetslivet och glädje i livet i stort.

Pris

33.200 kronor exklusive moms.

Nästa kursstart

Nästa kurs startar 2/9.

Anmälan

Anmälan sker i formuläret till höger.

 

Passar inte kursdatumet? Skicka ett mejl med din intresseanmälan till sofia.lundblad@senseomind.se så kontaktar jag dig inför nästa kursstart.

Ledarnavet

Datum & anmälan Start 2/9

För ytterligare information eller anmälan kontakta sofia.lundblad@senseomind.se 070-7700589. Anmälan sker i formuläret till höger. Anmälan är bindande, du kan överlåta din plats om behovet uppstår. Utbildningen sker i Västerås. För aktuella avbokningsregler se www.senseomind.se/avbokningsregler

[ninja_form id=”3″]