Single Blog

Hemligheter

Pilutta dig, jag vet en sak som inte du vet… Hemligheter är väl generellt något spännande och roligt. kanske en överraskning som väntar. Det var i alla fall vad Madicken och Lisabeth tyckte och jag gissar att hemligheter ses som något roligt och positivt av de flesta. Det finns dock hemligheter som kan vara tunga att bära.

Hemligheter

 

Den senaste månaden har jag stött på flera personer som bär på hemligheter som är av tyngre karaktär. Saker som de varit med om eller situationer de hamnat i som de inte vill yppa till någon. Framför allt ingen närstående. Anledningarna kan uttryckas olika men i grunden är den samma. Skam och skuld. Jag vill tydligt poängtera att ingen av de människor jag pratat om detta med har gjort något fel. Och de är långt ifrån ensamma.

Jag har också träffat personer som bär runt på hemligheter som inte ens tillhör dem. Inte så att de, liksom jag, bär på andras hemligheter genom sitt arbete. Nej detta är personer som tagit på sig hemligheter av personer som står dem nära. Hemligheter som de vet att de skulle må bättre om de släppte men som inte är deras att låta gå.

Putsad fasad

Det finns en bok, jag har ännu inte läst den själv, som heter 10 skäl att genast radera dina sociala medier, skriven av Jaron Lainers. Jaron menar bland annat att sociala medier urholkar sanningen. Detta kan också beskrivas i en fras som en tidigare klient fått från sin ex. man: ”du kan inte jämföra din nakna sanning med andras putsade fasader”. Jag tänker på den frasen då och då. Tycker den är vacker och tänk så sant. Det vi ser av de människor som finns runt omkring oss är vad de väljer att posta på sina sociala medier. Det är det de vill att du ska veta. Bakom den fasaden finns deras nakna sanning och hur lik eller olik din den är får du inte veta.

Det finns flertalet modeller och processer som kan hjälpa dig att acceptera att din nakna sanning är minst lika bra som alla putsade fasader du ser. Som kan göra att hemligheterna blir lättare att bära eller att utmaningen med att släppa taget om dem inte längre är så svår. Vill du komma vidare. Släppa på stress, ångest och oro som hindrar dig att leva dill liv full ut så hjälper jag dig.

Om du har någon i din närhet som alltid är stark och glad. Stäm av och visa att du finns. Står kvar oavsett.

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment