Single Blog

Allt eller inget

Nytt år nya önskningar, löften och målsättningar. Vi blir överösta av tips och råd kring hur vi kan hålla de löften vi gett oss själva. Det blir lätt övermäktigt och det kan hända att en känsla av att inte räcka till, inte vara bra nog, inte duga eller kunna smyger sig på. Som att det är allt eller inget som gäller.

Tänk om…

Jag har många gånger, i samtal, uppmärksammat de hinder vi sätter upp för oss själva när det kommer till att inte räcka till eller inte vara bra nog. Saker som får oss att inte göra utifrån en, allt som oftast, falsk tanke. Så många är dem som inte säger vad de tycker eller berättar om sina idéer på jobbet för att de tror att ingen är intresserad. Eller de som inte söker drömjobbet för att de tror att de ändå aldrig skulle få det. Eller den som inte bjuder ut sin hemliga förälskelse för att den tror att den blir nobbad.

Vilka saker väljer du bort för att du tror att du inte kommer att lyckas? Är det ok för dig att välja bort dessa innan du provat. Jag har hört att när tiden är inne och vi ska knalla vidare till andra sidan är det inte det vi gjort som vi ångrar utan det vi inte gjorde. Så vad står på din bucketlist. Se till att sudda ut dina hinder så du kan börja checka av. Det är inte allt eller inget, det är allt som oftast ett steg i taget som tar dig i mål.

Tänk om du har fel?

Och tänk om du har fel? Vad skulle hända om du helt säkert lyckades med det du förutsatt dig? Tänk om du skulle prova att göra bara lite. Vad kan hända? Jag lovar att du kommer att vara lika perfekt operfekt som innan bara lite starkare i själ och hjärta. Så du har inget att förlora. Säg JA och bara gör.

Comments (0)

Post a Comment