Single Blog

Omedvetet kompetent

Det är så spännande att få möta människor på det sätt jag gör i mitt arbete. En del klienter som kommer till mig som sista utväg efter lång tids dåligt mående. Andra kommer för att bli kvitt en fobi och ytterligare andra kommer för att få det som är bra att bli ännu bättre. Så är det företagskunderna, arbetsgivare som vill ge sina anställda bättre förutsättningar att må bra och, såklart, prestera bättre. Det alla har gemensamt är önskan om framgång.

Omedvetet kompetent

För att nå framgång, vad än det innebär för dig, så krävs träning. Detta är spännande. De privata klienter som kommer till mig har under livet blivit omedvetet kompetenta på att må dåligt. De vet förstås att de mår dåligt men de har missat att de skolat in sig i detta under längre tid. (jag pratar om majoriteten, det finns undantag).

Vi skapar vanor av allt vi gör genom sättet vi pratar med oss själva, genom vårt agerande så lär vi oss under livet att bli dem vi blir. Många pratar om att ”man” vill ju… Vem är ”man” undrar jag. Vem är det som vill. Andra berättar hur svåra uppgifter de står inför. De frågor vi ställer till oss, de uttryck vi använder när vi pratar med oss själva och andra banar väg för kommande tankar och framtida mående. Många av oss är omedvetet kompetenta när det gäller att ge oss själva större problem och sämre hälsa än vad vi vill ha.

Omedvetet inkompetent

Detta är så klart inget vi vet om. Vi är omedvetet inkompetenta när det kommer till just detta, annars skulle vi inte göra det. När jag var ute på ett företag i veckan och berättade om hur jag jobbar med teambuilding fick jag frågan om mina verktyg fungerar på alla, även de som inte tror på dem. Svaret är lätt. Om du går på gym och tränar dina muskler så kommer de att växa även om du inte tror det. Det räcker dock inte att bara tro att det fungerar, du behöver görandet. Det samma gäller allt som har med ditt sinne att göra.

Omedvetet kompetent

Vissa saker kan upplevas konstiga, underliga och som att de aldrig skulle hjälpa. Ändå är det så att när du ger det tid och går från att vara omedvetet inkompetent till att bli omedvetet kompetent så kommer förändringarna. Även om du inte trodde det från början.

Comments (0)

Post a Comment