Single Blog

Tankar

Ibland slår det mig vilken ofantligt kraft en människa besitter. Och vilken ofantlig kraft vi människor besitts av. I torsdags i förra veckan gick startskottet för påfyllnad i min matsäck av smarriga, nyttiga läckerheter att bjuda mina klienter och kunder på. Med mBraining kom än mer tankar kring vårt omedvetna och hur vi tänker.

Vad tänker du med?

Har du tänkt på hur du tänker kan tänkas? Har du tänkt på att ditt hjärta och din mage ibland vill komma till tals. Lyssnar du? Känner du in och ser efter vad det är de vill säga dig? Tänk om vi kunde lära våra barn detta. Jag gick idag förbi två tjejer på stan och blev full i skratt av det jag hörde. Men skrattet övergick i en lite sorgsen känsla. Vad upplever du:

”-Han är en såååå bra kille, men han är inte värd att vara med, eller jo det är han…”

När dina olika intelligenser pratar med dig i en hastighet som knappt låter dig andas kan det vara mer än utmanande att förstå. Tänk om dessa tjejer fått lära sig att ta vara på alla förmågor intelligenserna besitter. Det kanske skulle vara lättare att vara människa, inte lika mycket studsmatta (som jag skrivit om i tidigare inlägg).

Och själv då?

Ett begrepp som är populärt nu är ju självledarskap. Många förväntas använda det men mycket få (upplever jag) förstår vad det betyder och vad specifikt som förväntas av dem. Hur leder du dig själv? Har du kommunikation med alla dina intelligenser eller är det någon del av dig som håller foten på gasen? Att ha en god förmåga att leda sig själv är något vi har nytta av genom hela livet och i alla olika sammanhang vi befinner oss i. Det kommer dock inte naturligt för majoriteten av oss. Vi behöver lära in det (troligen medfött men borttappat) och öva för att dra nytta av det.

Skattkista

Dessa nya redskap har verkligen gett mig ännu mer kraft att göra världen bättre. Jag sitter onekligen på en skattkista fylld till bredden med livskvalitet. Nu är det dags att införskaffa en större kista för snart kommer ännu en läckerbit att lägga till i skatten.

Vill du hitta vägen till din skattkammare, ditt självledarskap? Din livsglöd eller kraft. Hör av dig så berättar jag mer.

 

 

Comments (0)

Post a Comment