Single Blog

Cartrophenkick

Min yngsta dotter har en Sheltie (Shetland sheepdog), Vera. Vera är överallt där Maja är. Följer henne vart hon än går. Nu har dock Vera fått trötta ben och behöver med jämna mellanrum få en spruta för inte ha ont. När Vera har fått sin spruta så blir hon superpigg. Det är som att både ben och sinne får en kick. Det är som att hela hon får ett batteribyte och fylls på med kraft.

Cartrophenkick

Denna vecka har varit packad med aktiviteter, roliga nätverksträffar och spännande uppdrag. Med några av de jag mött har jag pratat återhämtning. Idag fick jag frågan om alla vet vad som är återhämtning är för dem. Utan att ha någon evidens bakom det så vill jag påstå att alla inte vet hur de på bästa sätt fyller på. Jag tror att vissa vet precis, andra har ett hum och ytterligare andra kan tro att de vet för att de har hört. Det jag är säker på är att alla finner återhämtning på olika sätt och jag tänker att steg ett är att lyssna när kroppen ber om vila.

Jag vet att det till och från kan vara en utmaning at låta kroppens signaler och krav på vila att få utrymme. Det finns tillfällen då ”jag ska bara” kan få komma före. Jag är specialist på just detta själv. Men det är var och ens eget ansvar att stoppa och ladda för att må så bra som möjligt. Ingen annan än du kan känna hur du känner vilket betyder att bara du kan bestämma när det behövs, och vad som behövs. Vet du inte idag så är det på tiden att du börjar utforska detta område. Gör det till en tävling om du vill, där du testar olika saker och ger poäng efter hur mycket återhämtning de ger.

Vissa vill sitta på en sten i skogen, andra önskar landa ner i musik. En del, som jag själv, laddar bäst i närheten av vatten medans andra bara vill sitta hemma i favoritfåtöljen.

Jag känner att jag kan behöva en av Veras cartrophenkickar nu, och jag vet precis hur. Hur gör du?

Comments (0)

Post a Comment