Single Blog

Tålamod

Så är sommaren slut och hösten lockar fram kyliga kvällar och daggiga, dimmiga mornar med friskare luft. Jag ser hösten, den första lite trollska delen av hösten, som en nystart. Jag fullkomligt älskar sommaren och njuter ofantligt av riktigt varma dagar. Ändå kan jag inte låta bli att känna förväntan inför vad som kan hända under den, lite mystiska, årstid vi nu går in. Tålamod ska bli mitt motto under hösten. I alla fall ska jag sträva efter det.

Tålamod

”Ska du vara här inne så får du gå ut” läste jag ur Pettson & Findus när tjejerna var små. Gubben Pettson tappade tålamodet och katten Findus med all sin nyfikenhet fick ta emot en känga. Jag känner många gånger att jag är precis lika nyfiken som Findus samtidigt som jag har stor utvecklingspotential när det kommer till tålamod. Jag vill lära mig nytt och stilla min nyfikenhet – samtidigt vill jag redan kunna och känna mig säker, på allt. Det är en utmaning att balansera dessa två.

När jag nu går in i hösten och bara spelar på två-tre strängar av min tolvsträngade gitarr så gäller det att jag håller min otålighet i schakt. Jag tar hjälp av morgon dimman och långa promenader för att sålla i tankarna och vara nöjd med de melodier jag planerar att spela under hösten.

Typ jag

Idag har jag haft en heldag med teambuilding med en arbetsgrupp på ett större företag. Vilken kick det ger! Tacksam för förtroende och engagemang under dagen. Vi har pratar personlighetstyper och jag uppmanar till att använda de olika profiler som framkommer som utvecklingsmöjligheter. Det blir så tydligt för mig att jag behöver träna på att inte ha bråttom, var sak har sin tid och allt sker när det ska ske.

Comments (0)

Post a Comment