Single Blog

Ficklampa och förstoringsglas

Fler av de som kontaktat mig på senaste tiden har uppgett att de vill veta vad de vill. Ibland låter de en aning nedslagna när de inte kan svara på vad de vill utan att de hoppas få reda på det med hjälp av coaching. Detta är så spännande. Tänk vad många det är som går runt och vet precis, vad de inte vill och på samma gång inte har en aning om vad de faktiskt vill. Som tur är så kan vi alltid hitta det vi söker, kanske behöver vi bara ta upp en ficklampa och lysa på rätt ställe.

Ficklampa

Att söka ta reda på vad det är en vill kan tyckas vara lika hopplöst som att leta efter något som en inte vet vad det är. Tack och lov så är det inte det, inte när du väl börjar leta. Förutsatt att du lyser med ficklampan på rätt ställe. Till att börja med är det ju viktigt att du tittar på dig själv och inte riktar ficklampan mot någon annan. Vad andra vill ha och uppnå är helt oväsentligt i ditt eget letande. Lika viktigt som att du utgår från dig är att du vågar. Så många människor jag mött genom livet som inte vågar vilja något.

Utifrån att alla beteenden har en positiv intention så är det kanske inte så konstigt. Var och en vet vad en har här och nu vilket i sig är en trygghet. Vad som händer om vi lämnar det för att gå in i något vi vill vet ju ingen. Det finns inget garanterat facit för framtiden. Många upplever också en rädsla för att inte nå ända fram, att misslyckas. Kanske finns också en rädsla för vad vi verkligen ska hitta när vi tar fram förstoringsglaset. När vi gräver efter vår egen sanning.

Det blir ljust om du tänder

Jag är, som jag säkert varit inne på tidigare, övertygad om att alla vill ha utveckling. Det ligger i människans natur att lära och växa och komma framåt. På en workshop jag körde igår fick jag till mig att ”framgång handlar om att gå framåt”. Precis så är det och alla har i sig, från födseln, att utvecklas och komma vidare framåt. När det stagnerar för mycket eller under för lång tid så tappar vi styrfart och riktning. Då är det viktigare än någonsin att plocka fram ficklampa och förstoringsglas och, i alla fall försiktigt, börja titta efter vägar att gå. Vad du hittar kommer att hjälpa dig fram oavsett hur läskigt det verkar. Och tänk om du, när du lyser med ficklampan, hittar lampknappen för hela rummet.

Håll med om att det är tryggare att se än att treva i mörkret.

 

Comments (0)

Post a Comment