Single Blog

Whatever

När tjejerna var små och inte ännu lärt sig att ”mamma har alltid rätt” 😉 hände det att jag avslutade diskussioner med att säga whatever. Så fick de tro vad de ville utan att jag för den saken skull gick med på deras linje eller sanning.

Skit i det

Nu har jag mer och mer börjat inse vilken makt del ligger i ”Whatever”. Jag lyssnade på en föreläsning för något år sedan där en del av budskapet var skit i det. Det har för mig kommit att få lite samma betydelse som whatever. Tänk vad mycket energi som går åt till ältande och upprepande av saker som inte ger oss någon framkraft. Läser vi något hemskt i en tidning så berättar vi gärna om det för andra. Och som jag var inne på förra veckan så uppmärksammar många av oss de fel vi upplever att vi besitter. Inget av detta ger fart framåt snarare stjäl det kraft och håller oss tillbaka.

Makten i ”whatever” eller ”skit i det” är just kraften vi ger oss själva när vi släpper taget om det som inte ger oss något. Om det regnar när du tänkt ta din promenad – skit i det! Grannen hälsar inte när ni möts – skit i det! Det du inte vill ha i ditt liv är inte värt att lägga energi och tanke på, eller? Tänk vad mycket du har möjlighet att uträtta om du får in några fler ”skit i det” under en dag. Jag vill så klart inte uppmana att nyttja denna makt i absurdum för då kan den vända sig mot dig. Som om du skulle se att bensinmätaren snart är på noll- då kan du få oönskat resultat om går all in med detta. Jag vill heller inte få dig att helt sluta läsa eller se/lyssna på nyheter. Så klart ska du hålla dig uppdaterad men du kan välja vad du vill ”släpa med dig” av allt du ser och hör och vad du kan släppa.

Testa

Var i dina dagar kan du ge dig själv mer energi genom att använda dig av ett ”skit i det”. Testa vetja och se vad som händer. Blir dagen lättare och kanske till och med roligare så gör det till en vana. Kom dock ihåg att vara rädd om dig och dina medmänniskor. ”Skit i det” ska ge dig mer energi och bör inte användas om någon annan drabbas negativt av det.

 

Comments (0)

Post a Comment