Single Blog

Upp och ner

Har du tänkt på hur människor omkring dig pratar? Har du lagt märke till hur du själv pratar? Hur du säger det du säger till andra och till dig själv. Jag har under en tid haft möjlighet att jobba en del i en butik med inredning och kläder. Under den här tiden har jag, i högre utsträckning än vanligt, hört människor i sitt ”vardagsprat”. Sällan har jag hört så många måsten och så många saker som är fel. Många vill jag bara vända upp och ner på för att se om språket byter riktning för det är så många som går runt och deklarerar vad de inte vill ha.

Var finns du

Visst är det bra att ha koll på läget och en uppfattning om var en befinner sig för stunden. Det finns dock en skillnad i att vara här och nu och veta vad vart en är på väg och att vara här nu och fast i det. Viktigare än något är att veta vad en vill och ha fokus på det. Med det vill jag säga, berätta inte för andra om du är missnöjd med din vikt, ditt jobb eller vad det nu än kan vara. Varje gång du berättar för någon att du nog har fula knän så bestyrker du detta även för dig själv. Det är som att du går runt och ankrar fula knän och tillslut kan du inte sluta tänka på det. Attraktionslagen i all ära, det är inte riktigt dit jag vill komma.

Tänk så här: det som är det är – allt annat är inte. Alltså om du upprepar, för dig själv och andra, att du har fula knän så blir summan att du har fula knän inte att du har magiskt vackra ögon.

Ankra rätt

Enligt attraktionslagen, beroende på hur vi ser på den, så ska du kunna tänka på en sak och få det. Tänker du baklänges får du det motsatta. Jag vill inte påstå att det är fullt så enkelt men om vi utgår från att det som är det är och allt annat är inte så är det betydligt mer givande att lägga fokus på ett trevligt leende, en härligt skratt eller något annat positivt än på, exempelvis, fula knän.

De flesta har inte kunskapen om att ankra eller sätta triggers. Ankring handlar om att koppla en känsla till ett sinne på något sätt. Att med dina sinnens hjälp välja dina tillstånd. Det de flesta inte tänker på är att vi ankar hela tiden omedvetet. Har jag sett mig själv i spegeln med samma känsla flera gånger behöver jag tillslut bara tänka på min spegelbild för att känslan ska komma. Oavsett om det är en bra känsla eller inte.

Genom att lägga fokus på de saker som får oss att må bra kan vi ankra bättre känslor och på så sätt styra det som är till att vara något bra. Allt annat, som inte är behöver vi inte ha någon fokus på alls – eftersom det inte är.

Så fundera på om du kan ha nytta av att vända ditt språk upp och ner. Ta bort måsten och frånvaron av saker du saknar och fokusera på allt fantastiskt som du har i ditt liv. Må hända blir dina knän inte snygga men du kommer garanterat stråla.

Comments (0)

Post a Comment