Single Blog

Reflektion

Det är minst sagt utmanande detta med att vara i nuet. Jag anser mig vara hyfsat bra på mental träning och att ta mig tid för återhämtning, därifrån till att helt stanna upp och bara vara har visat sig inte vara det lättaste. Nu gäller det att jag tar mig i kragen och jobbar med det jag har. Till att börja med ska jag ge mig (och ta mig) tid till reflektion mer och regelbundet.

Nöjd

Förra veckan skrev jag om mina planer att bara stanna upp och på något sätt landa i allt jag har. Redan har jag märkt att jag sneglat över staketet för att se vad nästa steg skulle kunna bli. Så min ”alltid på väg-gen” och mitt sinande tålamod får nu lyda väjningsplikten i jakten på nöjdheten.

Jag har senaste tiden lagt mer tid på mig själv än någonsin tidigare. Flera olika må bra aktiviteter har testats, ny detox-kur, IR-bastu, ny träningsform, Reiki m.m.  Allt mycket givande på sitt sätt men jag får nog erkänna att allt jag har i huvudet också behöver få sig en rejäl omgång. Jag ger ofta rådet till mina klienter att, på olika sätt, reflektera över sina dagar. Jag har gjort det duktigt tidigare men det har som runnit ut i sanden. Dags nu att damma av skrivboken och vässa pennan för nya reflektioner. Få ner mina inre dialoger på papper.

Sammanfatta

I en av de aktiviteter jag testat har jag fått till mig att just stanna upp och begrunda vad jag har och var jag står idag. Detta betyder inte att det blir stiltje i jobb. Jag ser snarare att jag kan ge mig tid att sammanfatta och bygga färdigt på projekt som nu hänger i luften. Sätta ihop de pusselbitar jag samlat på mig och se hur bilden faktiskt ser ut i sin helhet. Jag har ju spännande uppdrag på gång på detta sätt kan jag tydliggöra för mig själv hur alla bitar hänger ihop.

Ger du dig tid att sammanfatta dina dagar eller veckor? Tillåter du dig själv att vara nöjd? Jag pratade med en kvinna häromdagen som upplevde livet riktigt tufft just nu. Hon berättade att hon läst en massa självhjälpsböcker men inget blev bättre. Det vi vet om självhjälpsböcker är att de ger massor med inspiration och inger hopp om förändring. Vi kan också vara säkra på att de inte hjälper om vi bara läser dem. Det är i görandet förändringen ligger. Så vad är det minsta lilla du kan göra  annorlunda för att få en förändring? Kanske kan det vara en god start att ge dig tid för reflektion och sammanfatta var du står idag.

 

Comments (0)

Post a Comment