Single Blog

Nycklar

Jag såg en tjej på stan idag. Det rör sig en del folk på stan nu när solen lockat fram dem och jag vet inte vad det var hos henne som fångade min uppmärksamhet till en början. Sen såg jag att hon bar på en hemlighet. Hon såg stolt ut, men som att hon hade stoltheten inuti. När hon närmade sig målet, en dörr, smet stoltheten ut lite genom hennes ögon. Hon hade i sin hand nyckeln till dörren. En låst dörr ger bara tillträde till vissa personer och bakom den låsta finns saker som bara den med rätt nycklar har tillgång till. Nu kan det ha varit så att min fantasi skenade iväg med mig för jag tror egentligen att hon låste upp dörren till sitt jobb för att påbörja dagens arbetspass.

Nycklar

Det är något speciellt med nycklar ändå. Som att varje nyckel bär på en hemlighet och har du nyckeln i din hand så bär du på hemligheten. Vart leder dina fysiska nycklar? Till ett hem, ett arbete, en bil – platser och saker som du på något sätt skapat dig?

Många gånger benämner vi också resurser, kunskaper och aha-upplevelser som nycklar.  Alla dina resurser, fysiska eller mentala hjälper dig att komma framåt. Har du samlat på dig många kan det finnas en risk att nyckelknippan blivit så stor att du inte ser eller hittar alla nycklar. Ge dig tid att göra en nyckelinventering och lek med tanken att var och en av dina nycklar faktiskt är en hemlighet som väntar på att berättas. Eller inte. Oavsett om du vill visa dina nycklar för andra eller inte så är det bra att du själv har koll på dem. Att du kan känna stolthet över att ha förskansat varje nyckel, liten som stor.

Börja gärna från början så du säkert hittar alla – ditt första steg, ditt första ord.

Nyckeljakt

Behöver du stöd i att hitta dina nycklar och skapa fler är du välkommen på workshopen som startar 24/6. Här får du många redskap och resurser till framgång, vad än framgång är för dig. Tidigare deltagare säger om workshopen att den är ”Väldigt intressant och viktigt både i arbetslivet och privat” och att den ger ”Många bra viktiga och verktyg för framtiden”.

Det är din tur nu! Anmäl dig idag för att säkra din plats. Läs mer på: https://www.senseomind.se/pag/

Comments (0)

Post a Comment