Single Blog

Jaga vidare

Nu är jag inne på fjärde dygnet med minimal nattsömn. Inser att något behöver göras och att någon, mest troligt jag, är den som ska få det gjort. Eller kanske inte gjort. Jag lutar mig mot vetskapen att jag har alla de resurser jag behöver och jag kan jaga vidare.

Resurser

Trött som en tokig började jag dagen med mental träning. Jag vet inte hur jag klarade mig innan den den kom in i mitt liv. När jag, som idag, möter dagen efter ännu en natt med minimal nattsömn är det ett livsavgörande verktyg. Möter upp en mycket kär vän på lunch och laddas på med klokheter tankeväckare. På tal om det, är det inte spännande att det är så utmanande att ge de där tankeväckande frågorna till sig själv?

En annan sak som är utmanande är att leva som man lär. Vilket var en av de saker jag påmindes om på lunchen. Jag, liksom många av er, vill så mycket. Inte bara när det gäller att prestera utan också vad gäller ny kunskap. Nyfikenheten känner inga gränser och när något nytt och spännande ramlar in…

Leva som man lär

Mental träning och en kär vän är bara några av de resurser jag har och kan använda mig av för att återfå balansen. Det gäller bara att träna på att leva som jag lär. Jag är inne i en ganska lugn period just nu, borde ha tid för att planera framåt och tid att landa ner. Men så känns det inte. Istället för tre fyra stora bollar att rulla runt med ramlar det in ett helt drös med småbollar som liksom far åt alla håll. Plötsligt har någon farit iväg så långt att den glöms, för stunden, och hittas på fel ställe efter någon dag.

Nu är det drygt en vecka kvar innan det bär av till Portugal och NLP-Trainer utbildning. Innan jag åker ska jag håvat in alla småbollar och slagit iväg dem åt rätt håll. Jag ska ha tagit fram plan för resten av året så jag lätt kan ha koll på mina stora bollar och regelbunden tid för återhämtning. Det räcker nämligen inte bara med att ha lite mindre att göra. Viktigast av allt, jag ska hitta tid att vara nöjd och lugn i tanken på att allt kommer när det ska och blir som det är tänkt – jag behöver inte hoppa på alla tåg (ska inte ens även om jag lockas av resmålet).

Jaga vidare

Igår hade jag förmånen att få workshoppa med ett gäng från Studieförbundet Vuxenskolan. Det är sannerligen en förmån att få se hur människor med nyfikenhet tar del av nya sätt att se på världen, andra och nya sätt att tänka. Utmanade ibland men spännande. Att hitta nya sanningar och landa i möjligheten att själv kunna välja tillstånd. Vi är alla ständigt på jakt och jag hoppas att nycklar som dessa hjälper och stöttar oss på vägen. För hur fort vi än jagar på och hur många eller stora bollar vi än ska hålla koll på så blir det lättare med ökad kontroll.

Är du sugen på att testa och få nycklar att nå din rätta potential genom ökad:

  • Självkännedom, utmana dina vanor och sanningar
  • Kommunikationsförmåga (med dig själv och andra)
  • Måluppfyllelse
  • Möjlighet att styra dina tillstånd

Anmäl dig nu till en workshopp i tre delar som startar 24/6: https://www.senseomind.se/pag/

 

Comments (0)

Post a Comment