Single Blog

Stoltsamhet

Wow vilken dag jag haft! Helt energisugen på ett underbart sätt. Jag försökte förklara, i ett dagens alla härliga möten, att det kändes som en fantastisk måndag på en torsdag och bättre kan det ju knappast bli. Efter en sån här dag kan jag inte annat än känna stoltsamhet.

Stoltsamhet

Det har tagit mig många år, och jag tränar fortfarande, men nu för tiden kommer den lättare. Den kombinerade känslan av tacksamhet och stolthet. Jag är så tacksam för dagens alla fantastiska möten, alla människor som delat med sig av tankar och funderingar. Som berättat om sina arbeten och sina liv på ett inspirerande sätt. Jag är också stolt (detta är den ovanliga delen) över mig själv och extra stolt över att känna just stolthet. Det är som att jag tränat på att lägga straffar i en livstid och nu äntligen satte min första, i krysset!

Jag har de senaste åren fått lära mig så mycket om mig själv och lär mig fortfarande varje dag. Ju mer jag vågar desto mer lär jag mig. Desto fler människor jag knackar på hos desto mer lär jag mig. Ju mer jag jag lyssnar, på andra men också på mig själv, desto mer lär jag mig. Och denna lärdomsresa är jag så enormt stoltsam över.

Jag vet att det finns massor med människor där ute som inte känner detta. Vi får någonstans lära oss, på vägen från upptäcktsresande barn till skygglappsbärande vuxen att inte känna det. Tacksamhet kan vi uppmanas att känna och visa, men det är en lång väg från att säga tack till att känna tacksamhet. Stoltheten lär vi oss också att täcka över på något sätt, för ”du ska inte tro att du är något/någon”.

Träna

Jag är övertygad om att vi, var och en, behöver träna på att känna stoltsamhet och på så sätt växa som människor. Så hur gör vi det? Vi vågar, vi gör och gör om. Sen tittar vi på vad vi vågat och gjort varje dag – och vad vi lärt oss. Vi gör saker som gör andra glada och tacksamma, små saker som inte förväntas men de ska komma från hjärtat och vara ärligt menade. Och varje gång någon säger att du gjort något bra, är bra eller på något sätt ger dig beröm och uppskattning – ligg kvar i det en stund (kan vara obekvämt till en början) låt det landa.

Vad känner du stoltsamhet för idag? Är det möten, lärdomar, utförda uppdrag, att du gick upp ur sängen i morse. Börja med det lilla och låt det växa. Sen är det upp till dig att sprida stoltsamheten vidare och för varje frö du sår så växer din egen.

Du har väl sett att det finns nya datum för Närande Lärande Person kolla här https://www.senseomind.se/pag/ och anmäl dig idag!

Comments (0)

Post a Comment