Single Blog

Vatten över huvudet

Har det hänt att du sagt ja till en uppgift eller en händelse och i efterhand insett att det är större än du från början tänkt dig? Jag känner många som, liksom jag själv, hör om något nytt, utmanande och roligt och vill testa. Får frågan om ett jobb eller en uppgift som på något sätt lockar och tackar ja. Från att vara uppfylld av spänd förväntan till att plötsligt slås av insikten att en tagit sig vatten över huvudet.

Vatten över huvudet

Jag gissar att det är viljan att utvecklas och växa som leder in oss på såna utmanande vägar. Och det är ju inte förrän vi utmanas och går utanför vår komfortzon och vårt kunnande som vi faktiskt har har möjlighet att lära oss och utvecklas. Inte bara möjlighet, det är ett faktum att vi lär oss om vi gör något nytt och, för oss, tidigare okänt. Där utanför komfortzonen är möjligheterna gränslösa, om vi bara vågar vara kvar i det.

Fortsätt simma

Jag tror att vi alla och en var är beroende av att ta oss ut på djupt vatten till och från. Om inte annat för att testa om vi kan hålla oss flytande. Människan är gjord för utveckling har en, hos vissa kanske, omedveten vilja att växa. De gånger vi upplever att vi tagit oss vatten över huvudet och flytkraften inte är tillräcklig gäller det att simma. Visst går det att vända tillbaka om så önskas. Jag tror dock att när vi väl valt att ta steget från grundet så vill vi inte kliva i land förrän vi är på andra sidan. Viljan att utvecklas och nå ett nytt mål är större än rädslan för kallsupar.

Jag är glad att jag kan simma med tanke på vad som nu väntar. Vi åker snart till Portugal för att, under tre veckor, läsa NLP-trainer. Förutom uppgiften att köra NLP på engelska har vi nu fått till oss att vi ska kunna alla processer till namn och utförande, utantill. Riktigt utmanande och vi jobbar nu som bäst på att blåsa upp armpuffar och badringar. För som de flesta andra som tagit sig vatten över huvudet gäller det bara att göra följa uppmaningen från Doris i ”Hitta Nemo” och fortsätta simma.

Comments (0)

Post a Comment