Single Blog

Bakrutan

Vi är alla på väg framåt. Oavsett om vi vill eller inte så sker utveckling varje dag. Vill vi kan vi bara åka med och låta det som händer hända. I annat fall kan vi vara med och styra för att i högre grad utvecklas på det sätt vi vill. Oavsett så är det framtiden du kan styra över, det som hänt har hänt.. Även om du inte kan ändra ditt förflutna kan det du ser i bakrutan te sig annorlunda en tid längre fram.

Bakrutan

Jag satt i bilen häromdagen och tittade via backspegeln genom bakrutan. Smutsig bakruta. Kom och tänka på att det som ligger bakom oss inte går att ändra på (Som Olof Röhlander myntat ”låt framrutan vara större än backspegeln). Däremot kan du relativt lätt se till att rengöra bakrutan.

Vi kan inte ändra vårt förflutna, det som har varit har varit och det går inte att göra om. Det som kommer att vara ditt förflutna kan du dock redan idag bestämma över, om du vill. Jag tänker så här. Du har idag resurser du inte hade (eller inte nyttjade) igår. Du kan göra idag något som gör att du i morgon har en ny utsikt genom bakrutan. En som du väljer.

Dagens framruta morgondagens bakruta

Tänk om allt är möjligt men du vet inte om det ännu. Vad vill du se genom bakrutan imorgon? Vad kan du göra idag som skapar en annan utsikt imorgon än den du ser idag? Om än så lite så har du möjlighet att steg för steg skapa din framtid precis som du önskar och på så sätt också styra över det du i framtiden kommer att se genom bakrutan.

Comments (0)

Post a Comment