Single Blog

Vad vill du veta?

Idag är det internationella ställ en frågadagen. Wow att det finns en dag för det också. Hittills bästa dagen i mitt tycke. Mest användbara om inta annat. Bara en aning trist att vi ska behöva en dag för det men nu finns den och då ska den nyttjas. Vem vill du ställa en fråga till och varför? Vad vill du veta?

Syfte

Enligt mig har alla frågor en funktion att fylla, de ska uppfylla ett syfte. Det skulle kunna vara att du ställer frågor för att bli bli en bättre lyssnare att öka din förståelse för de du pratar med. Det är något gemene man skulle kunna bli bättre på i största allmänhet. Om det är så att du vill utveckla ditt lyssnande genom att ställa frågor gör det med sann och uppriktig nyfikenhet, i annat fall tappar det funktion och syfte och kan till och med få motsatt effekt.

Vad och vem

Kanske är ditt syfte att du vill lära dig något nytt eller och/och det är ju spännande i sig. Vad du vill lära dig har självklart betydelse när det kommer till vem du ska fråga. Om du fick möjlighet att fråga vem som helst om vad som helst vad skulle du fråga och vem.

Jag bryr mig inte så mycket om att vänta på en speciell dag. Kommer jag på något jag vill veta mer om, bli säkrare på eller bara är allmänt nyfiken på så hittar jag också personer jag förväntar mig kunna svara. Jag drar mig inte heller för att ta kontakt med just de här personerna och det är helt fantastiskt att kunna bredda både nätverk och kunskap genom frågan: får jag ställa en fråga?

Så varför inte ställa mer och fler frågor, varje dag? I syfte att bättre förstå varandra och/eller att lära oss mer och utvecklas. Vad vill du lära dig mer om och av vem? Varför inte anamma dagens eller veckans fråga från och med nu?

Vår hos SLH

I helgen är det äntligen dags för SLH´s vårevent. Proppat med fantastiska föreläsare som bjuder på sig själva och ger möjlighet att laddas med inspiration. Tack för att ni finns och ger oss vanliga dödliga en chans att träffas och växa♥ Jag kommer att fyllas på med ännu fler frågor.

 

Comments (0)

Post a Comment