Single Blog

Veckla ut dig

Veckla ut dig

I tisdags hade jag en jätterolig och utvecklande dag tillsammans med ett gäng nyfikna och engagerade soloföretagare. Vi hade kickoff och satte första spadtaget för vad som kom att bli ett nytt nätverk just för utveckling av var och en av oss. Kraften i att vara tillsammans är så stor, fler tankar som fyller ett rum. Var och en utifrån sina egna erfarenheter. Vi möttes alla precis där vi är och med målet att växa, var och en, tillsammans. Vill du utvecklas och växa är första steget att just veckla ut dig.

Det börjar med mod

För att lyckas med personlig utveckling krävs en gnutta mod och en stor vilja att titta på sig själv – att veckla ut sig. Tänk dig ett papper, ett A-4, ihop-skrynklat till en boll. För att du ska kunna fylla på detta papper med något alls är steg ett att veckla ut det – sen kan du börja fylla det med allt du önskar. Att pappret blivit ihop-skrynklat till att börja med skulle kunna bero på att vi vill bevara och hålla kvar allt vi redan samlat på oss i form av erfarenheter. Men med det sparas också allt som vi inte behöver saker som kanske till och med sätter käppar i hjulen för oss. Saker vi vill glömma. Därmed krävs mod att öppna upp och veckla ut pappret.

 

Växkraft

Jag tror att alla, precis som gänget i tisdags, vill växa och utvecklas på olika sätt. Och jag är övertygad om att det som vi kom fram till gäller för majoriteten av människor. Vi kom fram till anta en utmaning. Eftersom vi alla som sagt befinner oss på olika nivå i just detta ämne blev det två utmaningar i en: Bestäm vad din utmaning ska vara – genomför din utmaning. Utveckling ligger i utmaningar. Det är däri växkraften finns. Och att dela med sig av och berätta om sina planer ger mersmak och energi att klara utmaningarna.

Vilka utmaningar vill sätta upp för dig själv för att du ska växa. Och vilka ska du berätta om dina utmaningar för?

Tillsammans

Vill du ha en kickstart i din personliga utvecklingsresa ska du hålla ögonen öppna för snart är det dags. I mars sjösätts NärandeLärandePerson. En workshop-serie på nio timmar där du får möjlighet att ta första stegen i att titta närmare på dig själv och veckla ut ditt papper. Med hjälp av coaching och NLP får du verktyg som kan ta dig till nästa nivå. Vill du veta mer är du givetvis välkommen att höra av dig redan nu.

Comments (0)

Post a Comment