Single Blog

I nöd och lust

Det knallar runt så många människor på jorden. Många har familj och vänner i sin närhet. Andra är kanske, trots att det finns många människor, helt ensamma. Vem står dig absolut närmast i livet? Vem är viktigast för dig? Om du bara tar en kort stund, innan du läser vidare, och beskriv den här personen. Hur är han/hon? Vilka värderingar har han/hon och vad är det som gör att just den här personen är den viktigaste i ditt liv?

I nöd och lust

Bra! Jag gissar att du beskrivit en fantastisk och härlig person. Någon du kanske ser som kärleksfull, vacker, rolig, ärlig, smart? Vad vet jag. Troligen en person med egenskaper du värdesätter mycket. Majoriteten av alla som läser detta har tyvärr inte beskrivit sig själva. Trots allt är det är det du själv, oavsett vad, som kommer att följa dig själv från vaggan till graven. I nöd och lust är det du och du som ska leva tillsammans.

Flera av den senaste veckans möten har belyst hur bra vi (gemene man/kvinna) är på att se ner på oss själva. Alltid är det något som ska förändras eller förbättras. Bättre förälder, mer kärleksfull partner, bättre på jobbet, snyggare, smalare, mer uppmärksam….

Jag tycker så klart att vi ska sträva efter att bli bättre om det är möjligt. Det handlar om utveckling och utveckling ger framgång. Att sträva efter förbättring och framsteg ligger i människans natur. Det som tyvärr också blivit naturligt för många av oss är att uppleva att vi inte räcker till. Samtidigt ser vi hur människor omkring oss briljerar, presterar och är ”lyckade” på alla möjliga sätt.

Hemligheten

Kanske känner du igen dig? Det är för de flesta lättare att se och uppmärksamma allt vi inte gör, hinner, presterar eller är – före allt vi faktiskt gör och är. Allt det som andra troligen ser när de ser dig. För sanningen är att detta är ett ganska vanligt fenomen. Vi ser gott i andra och bristerna hos oss själva.

Ge dig själv fem minuter kärlek nu. Tänk på personen du beskrev tidigare. Blunda och se honom/henne framför dig. Förflytta dig nu i tanken ut ur dig själv så du ser er båda utifrån. Vad är det han/hon ser och tänker när han/hon tittar på dig? Så tar du det ett steg till. Förflytta dig in i den andre personen och se dig själv med dennes ögon. Hur beskriver han/hon dig?

Var rädd om dig för du är den viktigaste du har.

Comments (0)

Post a Comment