Single Blog

Apex

Har det hänt dig att du varit med om att något är för bra för att vara sant. Eller för illa/dåligt för att vara sant. Många hänvisar till andra personer som ”han/hon är för bra för att vara sann”. Men faktum är att jag ser resultat i mitt arbete som en del kan avfärda som just för bra för att vara sant. Det finns till och med ett begrepp för detta avfärdande fenomen. Apex-problemet beskriver just människors tendens att inte erkänna att den ”behandling” de fått som effektiv.

Apex-problemet

Gång efter annan får jag bevis för hur kraftfulla verktyg jag verkligen har att jobba med. Flygrädda som bokar resa och testar för att inse att det går bra att flyga. Utbrända som efter år av huvudvärk och sömnproblem plötsligt upplever att huvudvärken tillika sömnproblemen är borta. Eller någon som känner sig allmänt rädd, ängslig och kraftlös som återfår kraft och känner sig mer säkra i olika situationer. Det kan till och med vara så kraftfullt att det är svårt att tro att det är sant.

När något är för bra för att vara sant kan personer uttrycka att ”jag vet inte vad det är, men något har hänt” när de plötsligt blivit av med problem de länge burit på. Detta är Apex-problemet. Här kan komma bortförklaringar och förnekelser, det finns till och med personer som glömmer att de haft problem innan de fick behandling. Vissa kan uppleva att sessionen/sessionerna är för enkla för att ge någon effekt. Jag håller med om att det många gånger är enkelt – det är också det som gör det så fantastiskt.

Jag ser (ännu) inte apex-problemet som något problem. Huvudsaken är att människor mår bättre. Om de tror det beror på den hjälp de fått av mig eller något annat har mindre betydelse för mig. Jag vet hur kraftfulla dessa verktyg är och vilka positiva livsförändringar som kan uppkomma med hjälp av dessa.

För bra för att vara sant

Anledningen till att vi upplever fenomen eller personer som för bra för att vara sanna måste vara att vi inte riktigt tror att det finns något så effektivt, fantastiskt eller underbart. När det ändå testas så kan det, som jag ser det, finnas två anledningar till det. Det ena för att ge nyfikenheten och hoppet en chans, för det andra för att få motbevisa detta, som ska vara så bra. Jag gissar att det är när vi testar av den senare anledningen som apex-problemet slår in.

Det som är så spännande med dessa verktyg är att det inte spelar någon roll. Det spelar ingen roll om du tror att du kan bli hjälpt eller om du med skepsis testar detta som en sista utväg, eller rent av för att motbevisa effekten. Effekten uppstår oavsett. Självklart kan var och en motarbeta behandlingen för at få rätt i att det inte fungerar, men finns minsta vilja att må bra så kommer det med all sannolikhet att fungera. Det är nästan för bra för att vara sant.

 

Comments (0)

Post a Comment