Single Blog

GPS-signalen

Jag har stor utvecklingspotential vad gäller lokalsinne. Väl medveten om detta är jag en flitig GPS-användare. Nu har det hänt många gånger när jag kör i parkeringshus i stan att navigationssystemet i bilen meddelar att ”GPS-signalen är borta”. Eftersom det är ”hemma” så hittar jag (faktiskt) och har inte ens GPS:en påslagen, ändå vill den informera mig om detta.

GPS-signalen är borta

Jag tycker mig ha god koll på min inre kompass. Inte den som visar den geografiska vägen utan den som leder mig i livet. Ibland upplever jag dock att min inre GPS tappar signalen. Det är som att jag kör in i en tunnel eller på annat sätt kommer i radioskugga och jag blir velig inför mina val.

Igår var en sådan dag. Jag var fullt medveten om vad jag skulle göra och laddade och riggade för att köra igång. Om jag då hört en röst i huvudet så hade den sagt att GPS-signalen är borta. Varje cell i kroppen vägrade och frustrationen växte. Som att bilen var startad, jag satt bakom ratten men kunde för mitt liv inte förmå mig att ta nästa steg.

Du har alla de resurser du behöver

Många tillstånd har jag lärt mig bemästra. Vad gäller frustration har jag lite kvar att jobba på. Jag var således ganska säker på att jag skulle behöva hjälp för att komma vidare. Resurser finns både inom och utom oss själva och nu sa min magkänsla att den bästa resursen var ett samtal bort.

Nu är det inte så att jag ringer och förväntar mig att bli gullad eller daltad med, nej jag vet nog vad jag kan räkna med. Och ändå inte. ”Jag ska spöa dig nästa gång vi ses!” var nästan det snällaste jag fick. Allt serverades dock med ett stort hjärta och jag kunde sakta börja rulla ut från parkeringen.

Batterier

Ibland när  GPS-signalen är borta är allt som behövs ett batteribyte. Vilka har du i din omgivning som kan hjälpa dig ladda om och trycka reset? Hur gör du själv när någon ber om starthjälp? Jag tror att många går på gullande linjen, vilket så klart kan behövas ibland men inte alltid och för länge. Egentligen handlar nog omstarten mer om hot med spö, det är det som ger rätt effekt.

Tack för hjälpen igår. Nyckeln i låset – nu kör jag dagen

Comments (0)

Post a Comment