Single Blog

Rensa upp

Den senaste tiden, senaste halvåret om man ska lyssna på min man, har vårt köksbord varit belamrat med papper, pärmar och böcker. Allt från bokföringsgrejor till planeringar och studier. Eftersom en del av detta är studier i typologi har jag fått en förståelse för att min typ är en sån som samlar i högar. Det var precis vad jag sa till honom när han påpekade det härom dagen: ”jag är sån”. Frågan är om jag ska gömma mig bakom detta, att jag är sån” eller är  det dags att rensa upp?

Rensa upp

Skämt åsido. Jag upplever att jag har jobbat mycket med mig själv de senaste åren. Ändå kommer det nya aha-upplevelser hela tiden. Det viktiga i hela utvecklingsresan som kallas livet är att inte bara acceptera – då blir det ingen utveckling. Eftersom jag vet att ”jag är sån” så har jag en ypperlig möjlighet att faktiskt förändra till det bättre. Ta hand om det som är bra och förbättra det som kan göras bättre. Som en detox av sinne och själ.

Sista minuten i lugn och ro

Jag har också en förmåga att komma i sista minuten. Eftersom jag lärt mig detta planerar jag nu efter att vara på plats 30 minuter innan avtalad tid. Det är jag inte men det gör att jag är i tid, så länge det är jag (inga tåg, bussar eller trafikkaos) som får styra över min tid. Detta gäller när jag bokat möte med någon/några andra. Är det bara jag kommer jag fortfarande i sista minuten, eller sent, i lugn och ro.

Summa kardemumma. Det är tid att rensa upp. Både mitt köksbord och mitt sinne. Hur är det med dig? har du koll på din utvecklingspotential, använder du den rent av som skydd för att inte behöva ändra dig? Vill du ha hjälp att gå igenom ditt inre, rensa upp, snygga till och stärka – hör av dig!

Comments (0)

Post a Comment