Single Blog

Personlig utveckling

Jag satt i bilen på väg till ett möte när det slog mig. Jag är alltid på väg. Eller, kanske mer sant, jag behöver vara på väg för att må bra. Det som hände var att jag hamnade mitt i ett vägarbete med flaggvakter som stoppade bilar från det håll jag kom och jag fastnade således i bilkö. Jag hade tid på mig så jag satt i godan-ro. Poppade musik i bilen till dess att det var dags att rulla framåt, lite. För lite innan det blev stopp igen. Precis på detta ställe fanns möjligheten att ta en tvärgata och åka runt området och ändå komma till vad som var mitt mål. Jag tog chansen. Sen kom jag på hur tydlig denna vänstersväng visar att jag behöver vara på väg. Hur tydligt detta beteende visar hur jag ser på personlig utveckling.

Personlig utveckling

Den här vänstersvängen tog mig troligen inte snabbare till målet än om jag fortsatt rakt fram genom vägarbetet. Det handlade om en känsla snarare än ett faktum. Känslan av att vara på väg. Där och då kom jag på att känslan av att vara på väg är den samma som personlig utveckling för mig. Och när jag känner att jag är på väg, när jag upplever personlig utveckling då mår jag som bäst.

Jag har haft motsatsen. Verkligen upplevt att det står still. Att inget händer. Som att jag trampar vatten och inte kommer någonstans. När det händer letar jag efter avtagsvägar. Avstickare som kan göra att jag kan vara i fortsatt rörelse mot målet. Blir det stiltje blir jag näst intill apatisk. Får inget gjort innan jag hittat den där andra vägen. Något som ger rörelse.

Din utveckling din väg

Vad betyder personlig utveckling för dig? Hur mår du och hur fungerar du när du får den? De personer jag coachar just nu, både chefer och privatpersoner, visar tydligt när de hittar sina avstickare. Det märks i både kroppsspråk och röst när de hittar svaren på vad som får dem att vara i fortsatt rörelse. Hur gör du för att vara på väg? Och är det viktigt för dig?

Comments (0)

Post a Comment