Single Blog

Kontraster

Hemma igen efter två veckor på Santa Ponsa. Med hjälp av fantastiska, excellenta och utmanande kursledare har jag tillsammans med ett härligt gäng nyfikna briljanta människor återvänt till Sverige som NLP-master. Stolt och tacksam över allt jag fått lära mig och genomgå, har jag ännu mer än tidigare reflekterat över kontraster i livet och vart våra vägar leder.

Framgång

Jag brukar säga att jag arbetar med att stötta andra till framgång. Här skiljer sig definitionerna åt. Det är klart att framgång innebär olika saker beroende på vem som svarar på frågan. För mig handlar det om att ta sig från en plats till en annan, där jag hellre vill vara. Utifrån mitt resande den senaste tiden har denna definition fått en ny (ytterligare) och lite annan infallsvinkel.

Från hotell i Santa Ponsa stod taxin redo att ta oss till flygplatsen i Palma. Med facit i hand var det en framgångsrik resa. Det gick fort och vi kom, trots allt, fram i ett stycke. Nu är jag ingen expert på de spanska trafikreglerna men jag gissar att flera av dem utmanades under denna taxiresa. Nu är jag inte jätteförtjust i att flyga men får tillstå att resan i luften innehöll färre stunder av förvåning eller förfäran.

Så väl hemma, i värmen som Mallorca saknat, var det dags för ett besök i den kungliga huvudstaden. Noga planering för att hinna med tåg som passar i tid för bokat möte. I den planeringen ingick inte att bli fast på tåget, mitt i skogen. Inte heller att efter en timme evakueras från tåget. Lätt irritation eftersom jag missar möte med kund. Men obeskrivligt tacksam att det var på ett tåg denna manöver skedde och inte på ett plan.

Imponerad över hur nya förutsättningar sattes upp och hur personalen på SJ smidigt hanterade situationen. Plötsligt var det inte längre framgång att ta sig till Stockholm i tid. För många räckte det nu att ta sig till Stockholm alls. För mig handlade framgång nu istället att ta mig hem igen, innan natten. Det blir tydligt att ett framgångsrikt resultat beror mycket på de förutsättningar som serveras och hur jag förhåller mig till dem.

Från skratt till gråt

Kontraster återfinns hela tiden i vår vardag. De är vanligen så små att vi inte lägger märke till dem. I andra fall så stora att de upplevs som överväldigande. Jag har haft två fantastiska veckor där jag fått nya kunskaper och jobbat hårt med mig själv. Jag har haft en toppen-vecka där jag verkligen har fått jobba med framgång. Imorgon tar vi ett steg tillbaka och sörjer en som oss gått förlorad. Jag tänker att livet i sig är framgång då det passar in i delar av definitionen ovan. Att ta sig från en plats till en annan.

Kontraster

Jag förväntar mig att alla önskar nå framgång vilket gör att jag till och från förvånas över hur, rent praktiskt, en del jobbar för att nå den. Kartan är inte verkligheten och jag tror, trots allt, att alla människor gör det de för stunden tror är det bästa, för dem själva. Var och en behöver ta sig lite tid för att se över hur andra påverkas. Om du rannsakar dig själv och ser stunder du gjort fel finns tid så länge du lever att göra om för att nå bättre resultat, nå framgång. Vänta inte och smyg inte som katten runt het gröt och hoppas på framgång. Kontrasterna visar att livet är skört så vänta inte. Vill du nå framgång så föreslår jag att du lever ditt liv utifrån den respons du får av ditt handlande. Kommer inte önskvärda svar, gör om och nytt. Ändras förutsättningarna så se över på vilket sätt du kan nyttja dessa för att nå ett framgångsrikt resultat.

Ta hand om dig

Comments (0)

Post a Comment