Single Blog

Högt flygande planer

Nu är det bara dagar kvar innan planet till Mallorca lyfter med mig på. Jag är inget fan av att flyga men målet lockar och vinner över obehaget. Vissa resor är mer planerade och efterlängtade än andra. Men det faktum att vi lever innebär ändå att vi ständigt är på resande fot. Frågan är bara hur ofta vi har högt flygande planer.

Livet är ett äventyr

…och det är (förhoppningsvis) du som styr. Var och en är sig själv skyldig att ta sig fram på livets resa på ett så bra sätt som möjligt. Vad sedan bra innebär varierar så klart från person till person. Det jag menar är att vi oss själva skyldiga att ta oss dit vi vill.

Många av de människor jag möter lever livet som de förväntar sig att det ska vara, inte som de önskar att det ska vara. Dessvärre låter de då också sina förväntningar vara det fordon som tar dem framåt. Det är så klart helt perfekt i de fall förväntningarna är större och mer högt flygande än viljan. Tyvärr är det oftare tvärt om. Som att viljan är en sproitans ny Ferrari och förväntan är en sparkcykel.

Högt flygande planer

Det sägs att viljan kan försätta berg och givetvis är det bra med en stark vilja. Faktum är dock att de som förväntar sig framgång i högre uträckning än andra faktiskt når den. Som Henry Ford´s lär ha sagt ”om du tror att du kan eller tror att du inte kan så har du rätt”.

 

Alltså räcker det inte med att ha en stark vilja. För att köra Ferrarin (eller Forden om du så önskar) krävs att du har en än starkare förväntan på framgång. Det är också en framgångsfaktor att ha mål som lockar så mycket att viljan att nå dem vinner över de hinder som kan stå i vägen.

Så vad vill du ha ut av livet? Vad vill du uppnå och lyckas med? Vilka mål vill du gå i land med under din livstid? Jämför svaren på dessa frågor med vad du, ärligt och sant, förväntar dig att få ut av livet. Behöver du hjälp på traven? Fundera på vad du har för tankar om dig själv – vad är dina sanningar om dig själv?

Här är ett exempel: Jag formligen älskar våren och sommaren. Värmen och allt som grönskar. Varje vår besöker jag med glädje blomsterhandlare och inhandlar olika former av planteringar. Jag har dock ännu inte lyckats med mina odlingar. Varför? Jag vill ju så gärna. Jag förväntar mig inte att lyckas. Jag har inga gröna fingrar, lång ifrån. Och det vet jag och folk i min närhet – det vill säga det har jag berättat för mig själv och den som velat lyssna.

Förvänta dig framgång!

Comments (0)

Post a Comment