Single Blog

Soppa på en spik

Till och från under livet händer det att du hamnar i situationer du önskar du sluppit. Oavsett hur du lever ditt liv och vilka vägar du än väljer. Oundvikligen stöter vi alla på dessa stunder. Till och från kan livet kännas som en enda soppa.

Koka soppa på en spik

Det är allas fulla rätt att bryta ihop. Att falla ihop i en hög och bara insupa den bittra maktlösheten – för en stund. Ibland känns det som att alla de där stunderna vi önskar undvika kommer på en och samma gång. Vi kokar över av tankar och försök att ”rädda situationen” och att få alla delar att landa rätt. Vi ser inte annat än att vi saknar möjligheter och resurser att ta oss vidare. Det är som att koka soppa på en spik. Där och då är det allas fulla rätt att tappa fattningen och låta kitteln koka över – för en stund.

Smaksättning

Att bryta ihop och tappa fattningen innebär att släppa fram känslor som känns minder trevliga än andra. Allt vi gör och inte gör kommer från våra känslor. Detta gör att om vi tillåter oss att stanna kvar i maktlösheten låter vi också mindre bra känslor styra våra beslut. Ska vi koka soppa på en spik så är det (som ni vet) av yttersta vikt att hitta rätt smaksättning. En ingrediens i taget och soppan växer fram sakta men säkert. Ska vi söka resurser i ett negativt tillstånd är det troligt att soppan blir för sur eller salt.

För att du ska kunna avnjuta den bästa soppan behöver du kliva in i rätt känslor och få rätt tillstånd för stunden. Som kock i livets sopp-kok kan det vara bra att veta att det finns en chans till att bryta ihop. När soppan väl är avsmakad och redo för servering. Då kan du välja låta dig själv falla en stund till. Om du inte hellre vill njuta av soppan du lagat.

Livet är en enda soppa – se till att laga den så den smakar så gott det bara går.

 

Comments (0)

Post a Comment