Single Blog

Bakom molnen

Butikerna är fyllda till brädden med godis, fjädrar, ägg…och människor. I detta myller av människor finns möjligheter att stanna upp och fundera över vad alla dessa människor har att vara tacksamma för men tar för givet.

Jag hör pappan som fräser åt sina barn att ”ta bort handen”, jag ser mamman som föser sina barn framför sig – med hjälp av kundvagnen. Alla på väg, så bråttom att de inte hinner reflektera över vad som finns bakom molnen.

Allt är bara tankar

På väg hem spelas en speciell låt genom högtalarna i bilen och jag kommer och tänka på en reflektion jag fick en kvinna härom dagen. Hon hade, som jag förstod det, under en längre tid sett sin hopplöshet i vitögat. Noga sett över alla sina hinder och inte sett något bakom molnen som reste sig som berg framför henne. Juste detta, att låta oss falla offer för de tankar som förblindar oss, var något hon hade för avsikt att sluta med.

Vi tänker hela tiden. Våra tankar är i grund och botten det enda vi har och utan reflektion kan de försvaga oss. Utan att vi översyn kan de kanske till och med förgöra oss. En tanke är en tanke, bara en tanke och du kan styra över den.

Lycka

Vad går du igång på? Vad vill du ha mer av? Slötittar på en serie där jag plötsligt fastnar i en mans monolog om vad han önskar sig innan han dör. Hans bucket list innehöll bland annat att få se vackra vyer, sitta i trädgården och läsa en bok. Inget nytt och eller svårfixat bara saker han njutit av under livet så här långt. Så när du går där på köpcentret, bland alla andra jäktade människor. Tänk på vad du som gjort dig lycklig fram till nu (alla har något). Även om jag inte vill sträcka mig så långt som att det är en sorg att handla i överbefolkade butiker så kommer frågan till mig. Känner du lyckan bakom sorgen?

Det är känslan som ger tanken så vill du styra dina tankar – känn lyckan!

Bakom molnen

Jag känner att jag återkommer till detta med mod men det kan inte hjälpas. Det finns trots allt så många modiga människor. De som vågar förflytta sig vidare från här och nu, med allt vad det innebär. Här och nu är allt som oftast den tryggaste platsen, intet nytt under solen. Jag behöver inte utmanas och jag behöver inte se efter om det finns något bakom molnen. För tänk om det inte gör det. Eller än värre, tänk om det gör det.

Det är som det är så länge du låter det. Det är (oftast) försent (och bortkastad ångest) för att ångra men alltid tid nog att tänka om.

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment