Single Blog

Ombyggnad pågår

Det har påståtts att kroppens celler byts ut vart sjunde år, nu stämmer inte detta helt säkert. Som all forskning är sökandet efter sanningen i denna fråga pågående. Det vi vet med säkerhet är att cellerna förnyas men inte säkert hur ofta. Dessa fakta, tillsammans med sanningen om den plastiska hjärnan, påvisar att vi är under ständig ombyggnad.

Nyproduktion

Tänk om du kunde gå tillbaka till dagen då du föddes och peppra dig själv med alla resurser du behöver för det liv du ska komma att leva. Kraft att stå upp för dig själv och dina värden och sanningar (som du då inte hade en aning om). Känsla för när och hur du ska återhämta dig och vad du behöver för att må bäst och vara ditt bästa jag i alla situationer. Om det varit möjligt, hur hade ditt liv då sett ut?

Renoveringsobjekt

Vi har ett land där renoveringsobjekten ökar i takt med misskött fastighetsskötsel och en vilja att hålla en snygg fasad trots ökad belastning. Detta visar sig i höga sjukskrivningstal där ingen bransch är befriad och där de som utbildat sig inom renovering och påbyggnad ofta är dem som är hårdast drabbade.  Vi spacklar och sätter plåster på i försök att hålla ihop eftersom vi ska göra våra sysslor. Hur skulle vi tänka om vi inte lärt oss hur vi ska tänka?

Ombyggnad pågår

Jag hade i helgen som var förmånen att delta på SLH:s vårevent. Fantastiska föreläsare i form av vackra, smarta, drivna, framgångsrika kvinnor med stora hjärtan. Jag har alltså förmånen att bara sitta, tillbaka lutad, lite som inlindad i byggplast under en renovering, och lyssna på alla klokheter.

Och plötsligt slår det mig. Jag är så långt ifrån färdig. Jo jag har full koll på att jag aldrig blir fullärd och att vi lär så länge vi lever men detta är något annat. Jag är inte färdig med mig. Innanför fasaden finns mer än bara byggdamm att rensa bort. Vissa delar (tankar) och tillbehör (välj själv) behöver helt bytas ut.

Just då, i den stunden detta slår mig, så är det som en våg av sorg river genom min kropp. Nu i efterhand, när tankarna fått gro och landa är det snarare en lättnad. Jag behöver bygga om och jag kan göra det efter precis vilka ritningar jag vill. Jag har vetat detta, att livet är ett långt ombyggnadsprojekt och så länge vi inte behöver renovera och laga så är det bara en fördel. En fantastisk möjlighet. Är vi inte nöjda med resultatet av senaste flygeln kan vi bara riva och bygga om.

P.S Behöver du hjälp med din ombyggnad eller renovering är du givetvis välkommen att höra av dig ♥

 

Comments (0)

Post a Comment