Single Blog

Maskerad

Hur många ansikten bär du under en dag? Är alla sanna eller finns det stunder då masken du bär finns där för att passa in i livets maskerad?

Modet att våga

Jag har precis skickat in de sista uppgifterna i en av de utbildningar jag går på Skandinaviska Ledarhögskolan. Bland dessa uppgifter fanns med en utvärdering och ett PM om kursen. Då kursen är lång blev detta som en snabb repetition. Jag fick backa i tanken och åter bläddra genom allt material. Alla de utmaningar denna utbildning gett, liksom alla utbildningar SLH erbjuder. Det är inte alltid jätteroligt att titta på sig själv men det är så stort att kliva ut på andra sidan.

Maskerad

Jag är säker på att var och en av oss spelar livets spel efter de regler vi känner till. Vi bär den mask vi för stunden tror är den bästa. Precis som jag är övertygad om att, hur fel det än blir, gör var och en av oss det vi för stunden tror är bäst. Det jag funderar på är hur vi håller reda på vilket av alla ansikten som är den sanna grunden och vilka som är just masker.

Att vi behöver anpassa oss lite till mans och kvinns är nödvändigt för att samhället ska fungera. Det gäller bara att vi, i alla de förvandlingar vi genomgår på en dag, faller tillbaka i oss själva när kvällen kommer. Du är en person hemma, en person på jobbet, en annan på kundmötet och så vidare.

Det krävs som sagt mod att våga titta på sig själv bakom alla maskerna. Vågar du finner du att i modet ligger en stor pott utveckling och väntar. Att skriva ner några rader om dagen som gått tror jag hjälper oss att vara fortsatt sanna mot oss själva i livets maskerad. Kom ihåg att du alltid kan välja att behålla vissa sidor som du kanske gillar extra mycket hos någon av dina roller.

 

Comments (0)

Post a Comment