Single Blog

Om sanningen ska fram

Det börjar närma sig jul och tomten planerar besök till alla snälla barn. Det kan vara läge att se över ditt 2017. Vad har hänt de 341 dagar som gått. Vad har du lagt tiden på och hur långt har det tagit dig? Har du nått de mål du satt upp eller var det bara drömmar du lät sväva förbi när du var i full färd med något annat? Om sanningen ska fram, har det du gjort i år varit bra för dig (och hela din omgivning)?

 Vem?

Vem har du varit året som gått? Hur har du agerat mot människor i din närhet och hur har du tagit hand om och agerat mot dig själv? Jag har mött människor som smeker medhårs så länge de har egen vinning och spottar och fräser så snart det visat sig att det inte finns någon skatt att hämta. Eller dem med offerkoftan fastsydd i skinnet, som till varje pris pratar ner sig själva, gör sig eländiga och sjuka. Så har jag mött dem som smittar dig med skratt och värme. Som bjuder på sig själva utan egen vinning. Och de som välkomnar varje dag med förväntan och nyfikenhet och som, med ödmjukhet, bjuder på sin storhet.

Det finns såklart långt fler personligheter än dessa och vi har kanske alla en del av olika sidor i oss. Frågan blir då, vilken personlighet som är bäst för mig att vara. Vem har du varit och har det varit bra för dig?

Hur?

 

Vad har du gjort och åstadkommit under året som gått? Här finner vi bland annat dem med mycket snack och liten verkstad. Alltså de som slår sig för bröstet och berättar hur mycket de åstadkommer men som, med facit i hand inte kommit någonstans. Det är såklart bra att lyfta sig själv frågan är bara hur högt någon bör lyfta sig själv utan att ha något skyddsnät. Här finns också alla de som jonglerar med knivar och äter äpple på samma gång. De behöver inte hävda sig men vill du se och lära är du mer än välkommen. Tyvärr finner vi här också både dem som inget vill och inget gör och dem som försöker med all kraft till kraften tar slut och bara skalet finns kvar.

Vad har du gjort det senaste året? Har du agerat eller varit mer tillbakalutad och hoppats på att komma vidare?

Vad?

Så här nära årsskiftet har jag frågat flera, av varandra oberoende, personer vad de har för mål kommande år. Ingen! har haft ett svar. Om du var en av dem som inför 2017 inte visste vad du ville kanske ovanstående, gällande vad och hur, inte spelar någon roll. Du skulle ingenstans i alla fall och har säkert kommit dit. Men om du är en av dem som väljer hur du vill gå imål 2018 kan det vara läge nu att bestämma dig. Vem vill du vara och hur ska du ta dig igenom kommande år så att det är bra för dig (och kanske hela din omgivning).

Var rädd om dig

Comments (0)

Post a Comment