Single Blog

Valbart

Jag har det senaste året, precis som du, fattat massor med beslut. Vissa har känts rätt ända in i benmärgen andra har varit fyllda av tveksamhet. Alla har fyllt ett syfte och alla har grundat sig i en känsla. Resultatet har varit ovisst och beslutsfattandet alla gånger valbart. Nu tar jag det ett varv till och ser över alternativen.

Hit men inte längre

”What got you here won´t get you there” är titeln på en bok skriven av Marshall Goldsmith. Idag tänkte jag bara känna på titeln, inte innehållet, i boken. Alla de val vi gör tar oss antingen vidare framåt eller håller oss kvar precis där vi är. Och de val och de handlingar som hittills är gjorda har lett vägen hit. Samma val och handlingar kommer inte att leda någon annanstans. Nu är det dags att se över vilka rum vi ska lämna och vilka nya dörrar vi ska öppna för att komma vidare.

Valbart

Många av de val vi gör, för att inte säga alla, kan jämföras med kedjereaktioner. Beslut X, nästan oanat, leder vidare till beslut Y. Det bara sker, rakt framför näsan på oss, och ibland kan det upplevas att vi bara flyter med när det i själva verket är vi själva som skapar kedjan på vår väg. Ibland tar vi beslut som får oss att snurra runt runt i samma länk innan vi kommer på att vi själva bär ansvar för att nästa länk skapas och hakas i för att möjliggöra fortsatt framfart. Det som tog dig hit kommer inte att ta dig dit, nya länkar behövs.

Dåtid nutid framtid

Det som tog dig hit kan ha varit bra för dig och andra, det kan också ha varit det motsatta beroende på var du befinner dig just nu. I och med att det som tog dig hit inte kommer att ta dig dit spelar det inte så stor roll. För du är inte ett resultat av ditt förflutna utan snarare orsaken till din framtid.

 

Comments (0)

Post a Comment