Single Blog

Dyka i och simma

Ser du vad du har omkring dig? Har du koll på dina egna frågor, dina egna mål? Igår hade jag förmånen att träffa en sån där människa som är svår att inte tycka om. Som, lagom utmanande, ställer de rätta frågorna och hjälper till att öppna ögonen. Jag har alla verktyg jag behöver för att ta mig framåt, badräkt, simfötter och cyklop så jag vågar ge mig ut på djupt vatten. Ändå ser jag inte alltid vad jag har precis framför mig. Att jag saknar vissa saker för att ha flytkraft. Så länge jag bara vadar är det lugnt men när jag ska dyka i och simma behöver jag se mig om.

Djupt vatten eller bara vada

Det finns människor som är fullt nöjda med att vada fram i vattenbrynet, pilla lite med tårna i sanden och på så sätt få njuta av livet. Andra blir inte nöjda om de inte får dyka på djupt vatten ofta eller alltid. Problemet uppstår om vi gör om vattnet till arbete och uppgifter. Om jag bara vadar och nöjer mig riskerar jag att stanna upp i min utveckling och se alla andra som simmar förbi. Om jag istället har så mycket uppgifter att jag knappt kan hålla mig flytande så riskerar jag att sjunka till botten.

Flytväst

Trixet är, återigen, planering. Vad har jag att göra. Vad av detta är viktigt och vad vill jag göra? När ska jag göra det jag vill och det som är viktigt? Detta blir din flytväst när du är ute på djupt vatten. Då finns möjligheten att släppa allt lägga dig på rygg och för en stund bara njuta av blå himmel och den goa känslan av att du tagit dig så här långt. Om du, som jag, har en flytväst ligger och skräpar – prova att sätta den på dig. Du kan inte dyka så djupt men du klarar dig bra även på de djupaste vattnen.

 

Comments (0)

Post a Comment