Single Blog

Livet är en cirkus

Förra veckan tog jag upp vikten av att komma till skott och bestämma sig. Jag vill nu komma med ett tillägg till detta då jag känner att jag själv behöver lite vägledning i detta. Jag har för tillfället 101 olika projekt på gång och tittar samtidigt framåt på vad jag vill ska hända framöver. Med så många ”bollar i luften” är det utmanande att komma till beslut i ett enda. Livet är en cirkus och jag upplever att utmaningen ligger i att välja vilka, eller vilken, av bollarna som ska plockas ner först. Vad ska jag lägga till och dra ifrån?

Många bollar i luften

En klycha, jag vet. Det har dock aldrig varit så rätt för mig att använda mig av detta uttryck. Jag tror att vi var och en blir bättre och bättre på att jonglera och balansera det som livet serverar. Samtidigt blir det sårare och svårare och veta vilka bollar vi kan släppa och vilka vi bör fånga till varje pris. Många har blivit bättre på att ta bort en massa ”måsten” i sina liv. Dock återstår en hel hop med viljor som ska sammanlänkas och schemalägggas för att passa in och hinnas med.

Livet är en cirkus

För att få tiden att gå ihop med livet (eller om det är tvärt om) är en viktig nyckel att hitta sätt att se vad som är viktigt på riktigt och vilka bollar som bara glider med utan att du lägger märke till dem. Vad behöver vi lägga till eller dra ifrån för att tid och liv ska synka? Det som inte är viktigt på riktigt tar ändå tid och kraft i anspråk. Tid och kraft vi kunnat använda till bättre saker. Det finns så klart inga garantier för att pusslet går ihop när bara det viktiga återsår. Dock har vi då möjligheten att se hur jonglerandet ska fortskrida. Vilka bollar ska kastas högst och vilka ska nästan ligga kvar i handen?

Sätt upp en tidsplan för de stora aktiviteterna och målen och se till att delmålen finns med i beräkningen. Ta hand om alla dina bollar en och en för alla på en gång kommer bara att ge dig huvudvärk och skapa kaos. Håll dig till din planering och kom ihåg att återkommande ha tid för reflektion och återhämtning. Vi blir så mycket bättre på att balansera och jonglera när vi får tid att vila lite mellan varven.

Var rädd om dig

 

Comments (0)

Post a Comment