Single Blog

Bestäm dig!

Bestäm dig

Jag kan till och från se livet som ett spindelnät med massor av olika knutar och vägar att välja. Ett virrvarr av trådar att följa och se vart de leder. Jag är tacksam att det finns val, att vi inte är placerade på en väg som vi ska hålla oss till för all framtid. Dock kan det ibland vara utmanande att välja rätt, eller gissa vad som kan bli rätt.

Sluta vela

Det som kan verka mest utmanande med detta är just att det finns så många vägar att gå. Det är lätt att till och från bara glida med på samma tråd trots att jag kanske önskar något annat. Invanda mönster kan upplevas som svåra att bryta.  Många av oss går runt och lite lagom önskar oss andra riktningar i livet, andra upplevelser eller känslor. Vi vet vad vi vill men har inte kraften, vi vacklar och tvekar inför vilken av alla trådar vi ska välja för att komma till önskat mål. Det är här det tar stopp. Trots att vi har så många val så tar vi oss inte i kragen och bestämmer oss.

Målgång

Känner du igen dig? De allra flesta av oss fungerar så här, vetandes och velandes. Många av oss vet vad vi vill men landar i den bekväma vardagen och den invanda tråden. Det gäller att bestämma sig. Gärna sätta tankarna på pränt, gärna ifrågasätta vad det är som gör att du väljer att agera eller inte. Om vi nu kan likställa livet med ett spinelnät så spelar det inte så stor roll vilken tråd du väljer. Alla kan ta dig dit du vill (om inte kan du spinna vidare och göra nya trådar). Det som behövs är en tydlig vilja och en beslutsamhet. Har du pekat ut ett mål är det lättare att se vilka trådar du ska följa för att komma fram.

Alla mål börjar med ett beslut. Inget du gör händer av sig självt, du har (medvetet eller omedvetet) gjort ett val, valt vilken tråd du ska följa. Detta gälla i alla lägen, oavkortat. Du väljer att agera eller att inte agera, båda är beslut utifrån de val av vägar du har för stunden. Genom att skriva ner och planera för din vilja får du så mycket lättare att se vilka trådar du ska spinna vidare på för att komma i mål. Det kan också underlätta när du upplever att du har många, eller flera, beslut att fatta.

Så när nu Halloween står för dörren, varför inte rita upp ditt eget nät och fundera över vilka trådar du vill spinna vidare på. Bestäm dig!

 

Comments (0)

Post a Comment