Single Blog

Det finns alltid något att fira

Jag träffade en (snart) sjuårig flicka häromdagen. Hon berättade stolt att ”jag fyllde nästan år igår”! Egentligen var det några dagar kvar innan hon verkligen skulle fylla sju men detta förklarade hon vidare med att: ”för att i förrgår hade vi vuxenkalas, och det var för mig”. Jag kan inte tycka annat än att detta borde anammas av alla människor. Det finns alltid något att fira eller vara tacksam för.

Nära skjuter ingen hare

Hur många människor känner du som går runt och beklagar sig över att de inte lyckats med än det ena än det andra. För att inte tala om de som beklagar sig över vädret? Kanske händer det till och med att du själv meddelar dina ”misstag” till och från? Helt sant är att nära skjuter ingen hare men du lär inte träffa bättre för att du ältar, beklagar dig eller på annat sätt deklarerar din miss. Snarare blir det en negativ spiral både för dig själv och dem låter höra om dina förluster eller nederlag. Visst kan vi behöva beklaga oss emellanåt men tänk om du högre grad berättar för andra hur nära det var att du lyckades?

Vad kan du nästan fira?

Visst vore det väl lite lättare att njuta av livet om vi förlängde våra firanden, eller var tacksamma för våra ”nästan”? Hur skulle det vara för dig att förlänga pirret i magen inför vad som komma skall eller nöjdheten efter. Tänk dig själv: ”jag var nästan utomlands igår”. ”För häromdagen åkte jag förbi Arlanda och tänkte att det kunde vara trevligt att boka en resa”. Eller ”jag sprang nästan en mil igår, för när jag var i mål hade jag bara tre fjärdedelar kvar”. Vi har var och en så mycket att vara tacksamma för så varför inte börja uppmärksamma det lite mer.

Kanske är det helt fantastisk och alldeles underbart när regnet öser ner – det rättfärdigar om inte annat lite tända ljus och mys med filt och te i soffan

Comments (0)

Post a Comment