Single Blog

Överkörd och nermejad

Jag är långt ifrån ensam om att reagera över hur vissa människor tar sig fram i trafiken. Vissa människor verkar tro att de är ensamma på vägarna och kör med fara sitt eget och andras liv. I trafiken gäller det att vara uppmärksam och försöka förutspå vad andra planerar att göra för att därefter planera sin egen körning för att undvika att bli överkörd och nermejad.

Överkörd och nermejad

Det tragiska är att många människor verkar använda sig av samma taktik i livet som den ovan beskrivna. Jag tänker på vägmärket som beskriver att två körfält kommer att gå ihop i ett (sammanvävning). Jag upplever det som mer regel än undantag att när denna skylt kommer i synfältet tror bilförare att det snabbast vinner och alla andra försvinner. Det blir ju i sig ett problem i trafiken utifrån olycksrisken som medföljer. Tyvärr verkar det som att många, i sin vardag, får en bild av denna skylt (för sitt inre öga) och ökar takten för att hinna – ingen vill ju försvinna. Vilka som mejas ner och blir överkörda har för stunden ingen betydelse.

Du och alla andra

Nu är det av vikt och värde i sig att måna om dem som finns i din närhet. Medmänniskor som går på samma vägar som du eller på vägarna intill. Du vinner troligen ingenting i långa loppet om du kör över och mejar ner. Så ta hand om varandra och stötta varandra på vägen. Så till det som kanske är viktigast av allt. Oavsett om du är en vinnarskalle eller inte – kom ihåg att det tar längre tid att komma i mål om du behöver stanna upp för att du kört över dig själv. Så tillåt fartdårarna att köra om dig, du hinner i fatt när de plockar delar ur diket för att laga sig själva. Du hinner dessutom njuta mer på resan. Tänk bara hur mycket du missar när det går så fort att det enda du kan ha fokus på är vägen.

Handen på hjärtat

 

För att förekomma ialla fall en god vän som kan komma att höra av sig med frågor om ”att leva som man lär” kommer här ett tillägg. Under vissa perioder kanske det krävs att köra på med foten på gaspedalen. Det finns två saker som är av högsta vikt att ha i åtanke under såna perioder. Det ena är att inte göra några omkörningar som riskerar din egen eller andras hälsa. Det andra är att du har sett över när det kommer en rastplats så att en paus i körningen finns planerad.

Ta hand om dig

Comments (0)

Post a Comment