Single Blog

Datahaveri och tända ljus

Mitten av september och sommaren fasades ut med ett härligt höstregn. För några veckor sedan försvann massor av mitt arbete, som om regnet svepte med det från datorn. Färdiga och påbörjade arbeten av olika slag var bara borta. Men som jag hört så är det inte hur man har det utan hur man tar det som räknas. Så jag accepterade datahaveri, satte mig med en kopp te och tända ljus.

Rensa upp

Otaliga timmar och oräkneliga tankar försvann bort och iväg, spårlöst som att de aldrig existerat. Efter en stunds sökande (det är ju inte möjligt att filer bara försvinner från datorn) stod jag inför två val. Bryta ihop och slita mitt hår, efter jag fällt en tår. Eller hitta fördelen med detta…

Att bryta ihop tar så mycket energi, energi som jag vill lägga på annat. Energi som jag behövde när jag hittat fördelen med mitt försvunna arbete. Jag fick en möjlighet att göra om, rätta till och göra bättre. Handen på hjärtat går det mesta att göra bättre med lite mer tanke.

Jag älskar vita papper. Något nytt och blankt som ger utrymme för all kreativitet, inga hinder. Och precis så var detta. Ett nytt blad, tomt och välkomnande. Allt som jag tänkt att jag skulle göra, sen, fick jag nu möjlighet att göra direkt. Skapa nytt med möjlighet att styra om. Även om det inte var fel tidigare så fick jag en möjlighet att göra om och göra ”rätt”.

Tända ljus

Med tända ljus och raggsockor på tar jag nu fram nygammalt material, lite i taget. Jag har nya uppslag att lägga till och hösten bjuder naturligt på mycket arbete där varje dag ger nya uppslag. Jag har tur att få tänka om och tänka en gång till. Jag ska njuta av duggande regn mot mitt ansikte och vinden i mitt hår när jag hämtar inspiration ute i hösten. Jag ska njuta av allt arbete i höst, även om jag kanske (till och från) upplever att jag får dubbelarbeta.

Jag hoppas du får en riktigt njutbar höst med massor av roliga arbeten och uppgifter. Det finns något postivt i varje situation. Vissa tar bara längre tid innan de visar sig för dig. Tänd ett ljus och njut av varje måndag, de har alla en helt blank och orörd vecka med sig till dig. En vecka du kan möta som du vill, större present kan du knappast få.

Ta hand om dig och dina blanka blad.

 

Comments (0)

Post a Comment