Single Blog

En plan B

När det stormar som värst

I skrivande stund så har USA drabbats av hurricane Harvey och enorma skyfall raserar både liv, hus och hem för oräkneliga människor. Det kan då verka både patetiskt, fel och väldigt själviskt att skriva om en hårddiskkrasch.
Likväl blev det en del av vår vardag, en helt vanlig torsdag som denna.

Under tiden Sofia sliter med att försöka återställa så mycket hon kan genom att söka och spara ner e-postbilagor och annat, så fattar jag pennan och bloggar som stand-in idag.
Mitt andra gästspel i bloggen.

Egentligen borde jag kanske stå i skamvrån och skämmas som inte påtalat och fixat med back-up tillräckligt bra för Senseomind. Detta med tanke på att jag jobbat med IT i snart 20år. Men hur är det man säger, skomakarens barn går i trasiga skor…

Att sätta i proportion

Jag påtalar ofta i mitt jobb, vikten av att spara, att ha backup, att ha en plan B. När man nu tittar på nyheterna från Texas och Louisiana så funderar man på hur såg deras plan B ut? Vi är förskonade från det värsta naturkatastroferna här i norden. När man ser dessa bilder funderar man på hur man själv skulle agera om allt man ägde och hade slogs i tusen bitar.

Så i perspektiv, vad är en hårddiskkrasch i jämförelse med en hurricane Harvey som krossar allt i sin väg?

Eller varför inte i jämförelse med kriget och förödelsen i Syrien som tvingar hundratusentals människor på flykt i skraltiga båtar över medelhavet för ett liv i ovisshet. Ändå har vi en tendens att måla upp våra egna problem till episka proportioner.

Utöver det finns det dem som har mage att stå på gator och torg och skrika åt dessa människor som flytt för sina liv att ”fly någon annanstans”, för vi har våra egna problem. I perspektiv har vi ganska små problem och de allra flesta av våra problem kan vi lösa. Vi har möjlighet att göra något åt dem, för oss finns tid och möjlighet för en plan B.

Det var inte alls meningen att jag skulle fatta pennan och blogga idag. Men då en hårddisk slogs i bitar idag så fick vi ta till vår plan B och jag bloggar under tiden Sofia räddar det som räddas kan.

I det stora hela, ett icke problem. Det är bara en dator, det är bara några filer. Våra tankar går till de människor i världen som verkligen har det svårt. Vi kan se vårt eget debacle med hårddisken som en lärdom. Många människor runt om i världen förlorar dagligen allt de äger och har. Många förlorar nära och kära i svält, krig och elände. Det är dyrköpt lärdom!

Tänk på det när ni svär över era problem nästa gång, sätt dem först i proportioner. Vem vet, ditt problem kanske rentutav är en lärdom!

Comments (0)

Post a Comment