Single Blog

Startblock

Sommaren lider mot sitt slut och trots ljumma sensommar kvällar gör sig hösten redan påmind. Jag känner det som att jag ges möjlighet till nystart två gånger varje år. En gång när december blir januari och året är nytt och en gång kring den här tiden då hösten rullar in och semester och vila ska gett ny energi. Det är nu vi ligger i startgroparna för vad som komma skall. Vilka vanor är det dags att kassera till förmån för andra? Det är också nu vi har möjlighet att justera våra startblock så de passar precis.

Startgropar

I och med att vi, om vi så väljer, får en nystart när hösten kommer kan vi åter igen, på ett ganska självklart sätt, sätta nya mål eller ta nya tag mot ännu ej uppfyllda. Precis som vid nyår kan det vara en bra tidpunkt att stanna upp och se över vart vägen leder och om det är läge att byta riktning, öka takten eller sänka farten. Gå igenom vilka val som finns just nu och hur mina resurser kan användas på bästa sätt. Jag ser det som väl inversterad tid att göra denna avstämning. Det kan till och med ge den där lilla extra energin som gör att höstens intågande välkomnas.

Nya krafter

Jag lämnar, av olika anledningar, en utmanande period bakom mig och kliver rakt in i en, av andra anledningar lika tuff och hektisk tid. Detta skulle inte vara möjligt om det inte var för det stöd jag har och den uppbackning jag får. Jag vill passa på att tacka er som ser till att mitt liv fungerar. Mina största resurser som på olika sätt lyfter mig och går vid min sida även när det stormar. Jag ser så mycket fram emot hösten och vad som kommer med den.

På väg

Jag håller som bäst på att placera mina startblock utifrån vad jag har för önskemål och mål under hösten. Några sista justeringar innan startskottet. Jag vet att jag alltid har ett val, att jag har (eller kan skaffa) alla de resurser jag behöver. Jag ansvarar själv för mitt tillstånd och jag vet att det inte finns några misstag, bara feedback. Jag ska tänka en extra gång innan jag svarar ja eller nej – båda leder vidare på vägen, åt något håll.

Jag hoppas vi ses under hösten och att du är lika nyfiken som jag på vilka guldkorn just denna höst bär med sig.

Ta hand om digdet blir vad du gör det till

 

Comments (0)

Post a Comment