Single Blog

Du är så viktig

Tillhör du dem som påverkas av andra? Troligen, eftersom du är människa. Kan du tänka dig hur människor omkring dig påverkas av dig? Troligen, eftersom du är människa och smart. Du är så viktig för andra människor utifrån att du påverkar dem. Det behövs heller inte mycket för att lyfta någon.

Här och nu

Vi påverkar de människor vi kommer i kontakt med varje dag. Vi kan enkelt göra ett val och bestämma oss för på vilket sätt vi vill göra avtryck, hur vi vill att de vi möter ska påverkas av oss. Dagligen kommer jag i kontakt med personer som gör en positiv skillnad för andra. Arbetsgivare som ser sina anställda och förstår hur de på bästa sätt kan göra skillnad här och nu. Företagsledare som kanske inte har möjlighet att anställa men som kan ge av sin tid. Kollegor som sträcker ut en hand och låter dig vara precis sån som du är – för att du är bra precis så. Vänner som vet när det är dags att skicka ett sms eller lyfta telefonen och ringa. Butiksbiträdet som ger lite extra av sin tid oavsett om kunden är ”som alla andra” eller sticker ut från mängden.

Ett simpelt tack kan räcka långt

Du vet inte vad andra människor har för bakgrund. Vilka demoner de bär på och vilka murar de tagit sig igenom i livet. Vid närmare eftertanke spelar det kanske inte heller någon roll. Vad du säger och gör kan ha enorm betydelse för de människor du möter. Många av oss behöver träna på att sprida lite glädje. Kanske inte för att vi inta kan konsten utan snarare för att det så lätt glöms bort i allt annat som händer i livet. Jag har långt ifrån gröna fingrar men jag är övertygad om att även den minsta planta växer om den vattnas.

Jag fick höra av en tjej som jobbat med kundtjänst att hon önskade att människor visade lite tacksamhet. Hon var inte ute efter att prisas eller hyllas hon önskade bara få ett tack när hon utfört en tjänst. Jag blev verkligen förvånad när jag ficka höra detta – själv säger jag tack när jag betalar i kassan på Ica…

Du är så viktig

Jag gissar att du håller med mig om hur viktigt du faktiskt är för andra och vilken betydelse du kan ha för andras välbefinnande. Jag vill nu också, bara för att, skicka med en påminnelse om den person som du är allra viktigast för. Dig själv. Vad gör du, varje dag för att lyfta dig själv? Vad tackar du dig själv för? Hur gör du dig glad? Hur tar du hand om dig för att därefter, på bästa sätt, kunna sprida glädje och lyfta andra?

Comments (0)

Post a Comment