Single Blog

Ge inte bort din energi

Tänk vad många människor som går runt och stör sig på andra varje dag. Allt från vad andra gör och säger till vad de inte gör och säger. Jag tycker att det är spännande att vissa verkar ha hur mycket energi som helst att lägga på andras göranden samtidigt som de inte orkar se över sitt eget. Har du koll på vilka av dina problem som faktiskt är dina och vilka som du lägger energi på helt i onödan?

Vem äger problemet?

Om du inte tycker om fotboll varför ska du lägga energi på att tala om att basunera ut allt negativt du kan komma på med just fotboll? Detta är ett återkommande fenomen och jag kan inte komma på något område som skonats från detta. Det verkar alltid finnas något att gnälla om eller beklaga sig över. Är det inte vädret så är det någon granne som inte hälsar och då är konstig på något sätt.  Vad skulle hända om alla istället bara nyttjade sin energi till sådant de faktiskt tycker om? Jag gissar att den energi som används så faktiskt föder ny energi som kan användas på nytt som en positiv spiral.

Ladda

När nu hela landet går igenom den årliga #laddabatterierna säsongen se då till att lägga fokus och energi på saker du faktiskt kan påverka. Dig själv och din tid. Ta dig tid att njuta att bara vara. Lägga undan allt du till vardags stör dig på – för hur viktigt kan det vara? Dyker det upp störningsmoment (för jag gissar att de kommer utan att du söker efter dem?) Passa på att ta det som ett tillfälle för träning, ”vad kan jag lära mig av detta?”

Är störningsmomentet en annan människa kan du riktigt utmana dig med frågan ”hur kan jag göra dagen bättre för den här personen”. Målet att varje dag ska bli bättre än gårdagen kan hjälpa dig att hålla fokus på här och nu.

Håll balansen

Jag vet att livets överraskningar inte alltid leder till skratt och leenden. Ibland händer saker som vi inte önskar, som snarare suger energi än på något sätt ger. Vi hamnar alla där till och från. Har vi från början tränat oss i att hålla vår energibalans på en jämn nivå har vi bättre förutsättningar att snart vara på topp igen. Genom att ges tid till återhämtning och att fylla på med energi så har vi också lättare att komma tillbaka till utgångsläget – energi som kan delas med andra.

Var rädd om dig 

Comments (0)

Post a Comment